Ταγιάνι: Οι Βρετανοί ψηφοφόροι απέρριψαν το «σκληρό» Brexit10 Ιουνίου 2017 · Ώρα δημοσίευσης: 1:53 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:53 μμ
epa06001477 President of the European Parliament Antonio Tajani during a plenary session at the European Parliament in Brussels, Belgium, 31 May 2017. EPA/STEPHANIE LECOCQ


«Το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βρετανία κατέδειξε ότι οι πολίτες της χώρας απορρίπτουν την ιδέα ενός «σκληρού» Brexit», υποστήριξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

«Το Λονδίνο έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι μια πλήρης διακοπή των σχέσεών του με την Ευρώπη δεν είναι θετικός παράγοντας» πρόσθεσε ο Ταγιάνι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Corriere Della Sera.

«Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε τον διάλογο με τη Βρετανία επιδεικνύοντας σταθερότητα και αποφασιστικότητα.

Οι Βρετανοί ήταν ανέκαθεν εταίροι μας στα σημαντικότερα ζητήματα: την τρομοκρατία, τη μετανάστευση και τη συνεργασία στον τομέα παραγωγής», σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει μια «σταθερή κυβέρνηση» στη Βρετανία όταν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το «διαζύγιο», κάτι που έχει οριστεί για τις 19 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών, κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε αυτοδυναμία.

Οι Συντηρητικοί εκλέγουν 318 βουλευτές, οι Εργατικοί 262, το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα 35 και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 12.

Η Τερέζα Μέι σκοπεύει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργαζόμενη με το μικρό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, που εξασφάλισε 10 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων.