Τάσος Ισαάκ: 23 χρόνια από τη δολοφονία του – Ξεσπά η κόρη του (video)11 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:13 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:13 μμ


Είκοσι τρία χρόνια πέρασαν από την 11η Αυγούστου του 1996, όταν δολοφονήθηκε ο Τάσος Ισαάκ. Ήταν τότε που  επτά χιλιάδες μοτοσικλετιστές πραγματοποιούν αντικατοχική πορεία προς την Κερύνεια.

Στη γραμμή αντιπαράταξης το κατοχικό καθεστώς ενισχύει τα μέτρα του, δίνοντας εντολές για πυρ εναντίον όσων επιχειρήσουν να περάσουν στα κατεχόμενα.

Είκοσι τρία χρόνια μετά, οι μοτοσικλετιστές της ομάδας Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού, πορεύτηκαν με σύνθημα «Η μνήμα γεννά ελπίδα», προς το οδόφραγμα Δερύνειας όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή οι Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού, τον Αύγουστο του 1996.

Μαζί με τους και οι γονείς των Ισαάκ και Σολωμού καθώς και η κόρη του Ισαάκ Αναστασία, η οποία μίλησε για πρώτη φορά.

«Φοβήθηκα τι θα πω. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν.  Ύστερα θυμήθηκα τις υποσχέσεις για δικαιοσύνη και σεβασμό στη θυσία του Τάσου και του Σολωμού. Γιατί να σεβαστώ μια κοινωνία που δεν σέβεται την ιστορική της συνέχεια;» είπε και πρόσθεσε πως τόσα χρόνια κρύφτηκε μέσα στον θυμό της, αλλά τελικά την έπνιξε η απογοήτευση.

Ο Ερχαν Αρικλί, συνέχισε, «καμαρώνει για την έδρα του στην ψευδοβουλή. Ο Κενάν Ακίν, ο δολοφόνος του Σολωμού, ζει ανενόχλητος στα κατεχόμενα και εμείς ανοίγουμε τα οδοφράγματα της ντροπής και παρακαλούμε τον ΟΗΕ να μας προστατεύσουν», συνέχισε.

Η Αναστασία Ισαάκ, είπε πως για 23 χρόνια το διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ για τη σύλληψή τους παραμένει στα συρτάρια  και διερωτήθηκε για πόσα ακόμα χρόνια θα περιμένουν τη δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Όταν οι γκρίζοι λύκοι δολοφόνησαν τον Τάσο Ισαάκ (photos-video)