Τραμπ: Το κατηγορητήριο για την παραπομπή του (video)10 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:23 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:26 μμ


Το κατηγορητήριο για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσαν την Τρίτη οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι Δημοκρατικοί ανακοίνωσαν ότι ο πρόεδρος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και για παρακώλυση του έργου και των ερευνών του Κογκρέσου.

Ο Τραμπ «θεωρεί εαυτόν υπεράνω του νόμου» σχολίασε ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, Τζέρολντ Νάντλερ.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Κανείς, ούτε ακόμη ο πρόεδρος, δεν είναι υπεράνω του νόμου» πρόσθεσε.

Όπως είπε ο Τραμπ έθεσε σε κίνδυνο το Σύνταγμα των ΗΠΑ, υπονόμευσε την ακεραιότητα των εκλογών του 2020 και έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Η Bουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει επί των δύο άρθρων εντός της εβδομάδας. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα μόνο της διαδικασίας.

Ακόμη και εάν το συγκεκριμένο σώμα καταδικάσει τον Αμερικανο πρόεδρο, για την καθαίρεσή του θα απαιτείται κάτι ανάλογο και από τη Γερουσία, που όμως ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς και θεωρείται απίθανο να ψηφίσουν εναντίον του

Άμεση ήταν η αντίδραση του Τραμπ, ο οποίος μέσω του αγαπημένου Twitter χαρακτήρισε, για μια ακόμα φορά, κυνήγι μαγισσών, ενώ επιτέθηκε και εναντίον του Δημοκρατικού Άνταμ Σίφτ κατηγορώντας ως «διεφθαρμένο πολιτικό».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Καταπέλτης η Πελόζι κατά του Τραμπ