Κοινωνικό μέρισμα: Άνοιξε η πλατφόρμα – Ποιοι το δικαιούνται17 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 12:40 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:50 μμ


Νωρίς το πρωί της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου άνοιξε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα που θα καταβληθεί φέτος στους δικαιούχους.

Η ΚΥΑ για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο του υφιστάμενου δημοσιονομικού χώρου υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός ΟικονομικώνΧρήστος Σταϊκούρας, η έκτακτη ενίσχυση παρέχεται στα άτομα με αναπηρία χωρίς ηλικιακά όρια, σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους, σε πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και άνω, με συγκεκριμένα κριτήρια ένταξης και προϋποθέσεις.

Όλοι όσοι πληρούν τα κριτήρια μπορούν να μπουν στην διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr ώστε να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, τη φετινή η χρονιά η διαδικασία θα είναι αρκετά πιο απλή, καθώς απαιτούνται μόνο δύο στοιχεία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Μετάβαση στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος, σε αυτή τη διεύθυνση
  • Είσοδος με τους κωδικούς του TaxisNet
  • Επιβεβαίωση ΑΜΚΑ
  • Συμπλήρωση τηλεφώνου και ηλεκτρονικής διεύθυνσης (email)
  • Συναίνεση στην άντληση των αναγκαίων στοιχείων για το κοινωνικό μέρισμα από το TaxisNet

Ποιοι το δικαιούνται

Το κοινωνικό μέρισμα θα είναι ύψους 700 ευρώ ανά δικαιούχο. Οι τέσσερις κατηγορίες νοικοκυριών που θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 700 ευρώ είναι οι εξής:

  • Οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά και οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Στη κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται 19.140 νοικοκυριά
  • Οικογένειες με τουλάχιστον τον έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο (άνω των 12 μηνών) και τουλάχιστον ένα προστατευόμενο παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Αφορά και μονογονεϊκές οικογένειες. Πρόκειται για 163.778 νοικοκυριά.
  • Οικογένειες με τους δυο γονείς μακροχρόνια άνεργους, τουλάχιστον ένα παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Περιλαμβάνονται και μονογονεϊκές οικογένειες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 40.927 νοικοκυριά
  • Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ χωρίς ηλικιακό όριο.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Οι νέες αποδοχές για συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους – Αναλυτικοί πίνακες