ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα μεγάλη πληρωμή για τους δικαιούχους3 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 12:54 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:54 μμ


Σε νέα μεγάλη πληρωμή προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα: 

Ολοκληρώθηκαν χθες Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 114.631.968,21 ευρώ σε Αγροπεριβαλλοντικά (Νιτρορύπανση, Κομφούζιο, Σπάνιες Φυλές και Προστασία του Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας ), Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία και άλλα μέτρα μικρότερου προυπολογισμού.

Οι πληρωμές αφορούν 30.047 δικαιούχους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα:

Αναδρομικά: 10 μηνών έως 2.102€ για συνταξιούχους

Επίδομα γέννας: Ποιοι γονείς θα πάρουν 2.000 ευρώ (video)

Τους όρους, τα εισοδηματικά κριτήρια και τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος γέννας ανέλυσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

 

Όπως είπε στην κάμερα του Star, «πρόκειται για ένα πραγματικά οριζόντιο δημογραφικό μέτρο, όχι τόσο προνοιακό και από 1.1.2020 για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα θα δίνονται αυτά τα 2.000 ευρώ».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου απάντησε συγκεκριμένα στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Κατερίνας Παναγοπούλου:

Θα καταβάλλεται εφάπαξ ή σε δόσεις; 

Θα καταβάλλεται σε δύο δόσεις μία δόση με το που θα γεννηθεί το παιδί και σε 6 μήνες από τη γέννηση του η δεύτερη δόση.

Τα κριτήρια

Το εισοδηματικό όριο ποιο θα είναι; Θα προσαυξάνεται ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας; 

Για να υπάρξει αίσθηση δικαίου αυτό που θα κάνουμε είναι ότι στα πολύ υψηλά εισοδήματα δεν θα δοθεί. Για μία μητέρα ή έναν δικαιούχο -αν είναι ο πατέρας που έχει την επιμέλεια του παιδιού- το εισόδημα είναι 40.000 ευρώ, 60.000 για το ζευγάρι και 10.000 ευρώ για κάθε παιδί που ήδη υπάρχει. Δηλαδή μία οικογένεια η οποία έχει ήδη δύο παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα κάτω από 80.000 ευρώ για να λάβει στο τρίτο της παιδί επίδομα γέννας.

Αν είναι δίδυμα;

Λαμβάνει δύο  επιδόματα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Αλλάζει κάτι στον χρόνο χορήγησης των επιδομάτων στο σχέδιο νόμου που έρχεται; 

Προσπαθήσαμε να διευκολύνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας αντί κάθε επίδομα να έχει τη δική του ημερομηνία καταβολής από εδώ και στο εξής κάθε τελευταία εργάσιμη του μήνα κάθε επίδομα που χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ, δηλαδή το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα στέγασης, το επίδομα παιδιού των ανασφάλιστων υπερηλίκων θα δίνονται την τελευταία εργάσιμη του μήνα ώστε να υπάρχει σαφήνεια και απλότητα ως προς τις παροχές αυτές.

Δείτε το video: