«Παράθυρο» για κατάργηση και της μείωσης του αφορολόγητου το 202022 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 12:06 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:06 μμ


Μετά την κατάργηση της περικοπής των συντάξεων στον προϋπολογισμό του 2019, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης «άνοιξε τον δρόμο» για να καταργηθεί και η μείωση του αφορολόγητου το 2020.

Ο κ. Χουλιαράκης κατέθεσε χθες στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2019, επισημαίνοντας τα δύο χαρακτηριστικά του:

  • προσπάθεια αλλαγής του μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής
  • και λελογισμένη δημοσιονομική επέκταση.

Χαρακτήρισε μάλιστα επιτυχία τη μη περικοπή των συντάξεων και πρόσθεσε με νόημα ότι «έχουμε τη δυνατότητα να ακυρώσουμε αχρείαστα και αντιπαραγωγικά μέτρα».

Παράλληλα, την Τετάρτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε σε συνέντευξη του ότι είναι «πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το 2020. Το 2020 είναι πολύ μακριά, είναι ένας άλλος κόσμος, με μια άλλη Κομισιόν, ένα άλλο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, θα έχουν γίνει εκλογές στην Ελλάδα και πρέπει να δούμε ποια θα είναι τα ως τότε αποτελέσματα αυτού του προϋπολογισμού, η εκτέλεσή του κτλ».

Ωστόσο, υπογράμμισε πως «το μόνο που μπορώ να πω είναι πως κάθε φορά που ένα μέτρο δεν είναι αναγκαίο, και υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο που να σου δίνει το χώρο να μη το εφαρμόσεις, τότε ναι αυτό είναι κάτι θεμιτό για μια χώρα που έχει ανακτήσει την κυριαρχία στην οικονομική της πολιτική».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή και μπαράζ θετικών μέτρων (video)

Κοινωνικό Μέρισμα: Δείτε τα έξι βήματα για την αίτηση για το επίδομα έως 1.400 ευρώ (video)

ΕΝΦΙΑ: Μειώνεται ο φόρος το 2019 – Πόσο και για ποιους (παραδείγματα)