ΥΠΕΣ: 132 εκατ. ευρώ για 43 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε 39 δήμους22 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 4:33 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:33 μμ


Σε 132 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι νέες χρηματοδοτήσεις προς 39 δήμους της χώρας, για 43 έργα ύδρευσης, τις οποίες ενέκρινε υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μέσω του Προγράμματος «ΦιλόΔημος».

Οι χρηματοδοτήσεις εντάσσονται στις Προσκλήσεις Ι και ΙΙ του προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. και 350 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, για τους Άξονες Προτεραιότητας «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης» και «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων» αντίστοιχα.

Ο υπουργός αναφερόμενος στην «ιδιαίτερα σημαντική ανταπόκριση» των δήμων στο Πρόγραμμα αναγνώρισε ότι «ξεπερνά τις προσδοκίες» και καθιστά αναμφισβήτητη την αξία του Προγράμματος, καθώς «βασικά έργα υποδομών, τα οποία είχαν μείνει επί χρόνια στο περιθώριο, παρά την αναγκαιότητά τους, με πολλαπλά οφέλη για τον λαό και τις τοπικές κοινωνίες, γίνονται πράξη».

Επίσης ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε «κρίσιμη» την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων, καθώς, όπως επισήμανε, «συνδέεται ευθέως με τη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Κοινωνικό μέρισμα: Σε λειτουργία η σελίδα koinonikomerisma.gr -Τα βήματα για την αίτηση

«Παράθυρο» για κατάργηση και της μείωσης του αφορολόγητου το 2020