Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι22 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 6:56 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:06 πμ


Από το τέλος Γενάρη, συγκεκριμένα στις 28 Ιανουαρίου, θα αρχίσουν να καταβάλλονται οι συντάξεις του Φεβρουαρίου του 2020 στους δικαιούχους.

Αναλυτικά:

Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλουν την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 τις συντάξεις .Την ίδια μέρα θα καταβάλει και ο ΟΠΕΚΑ τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Ενώ το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 τις συντάξεις. Την ημέρα αυτή θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Τέλος επισημαίνεται πως το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 τις επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου 2020.

Βρούτσης: Το νέο ασφαλιστικό φέρνει αύξηση των επικουρικών συντάξεων

Αύξηση στις επικουρικές συντάξεις κατά μέσο όρο 99,5 ευρώ με βάση το νέο ασφαλιστικό σύστημα προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ενώ έως το τέλος του χρόνου πιθανότατα και την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί και η αναλογιστική μελέτη.

Τόνισε επίσης ότι στις κύριες συντάξεις έρχονται αυξήσεις για ασφαλισμένους από τα 33 έτη και πάνω, ενώ η αύξηση θα αφορά το σύνολο των συνταξιούχων καθώς θα υπάρξει επαναϋπολογισμός.

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διαβεβαίωσε ότι δεν θα μειωθεί καμία σύνταξη, προανήγγειλε μόνιμο μηχανισμό στήριξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες με παράλληλη ασφάλιση ανέφερε ότι θα καταβάλλουν μία εισφορά.

Ανέφερε ακόμα ότι προχώρησε στην υπογραφή υπουργικής απόφασης σύμφωνα με την οποία οι παραβάσεις αλλά και τα πρόστιμα που αυτές συνεπάγονται στο πλαίσιο της προστασίας της Εργασίας, θα αποτυπώνονται με ακρίβεια. «Δεν είχε ασχοληθεί κανένας ποτέ και μετά από δέκα με δεκαπέντε χρόνια έρχεται πλέον αυτή η υπουργική απόφαση- νέα αρχιτεκτονική στο πλαίσιο κυρώσεων και προστίμων του εργατικού δικαίου», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως από την 1η Ιανουαρίου 2020 όλες οι επιχειρήσεις της χώρας θα ξέρουν επ’ ακριβώς, εάν πραγματοποιήσουν κάποια παράβαση, τι πρόστιμο θα πληρώσουν.

«Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά οι επιθεωρητές θα μπορούν με απόλυτα αντικειμενικό τρόπο να προσδιορίζουν τις παραβάσεις με τις αντίστοιχες κυρώσεις», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα:

Συντάξεις: Αύξηση 196 ευρώ για συνταξιούχους