Χαρίτσης: Είναι επιτυχία ότι βγήκαμε από τη σκληρή εποπτεία (video)21 Αυγούστου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 12:05 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:05 μμ


«Eίναι επιτυχία ότι βγήκαμε από τη σκληρή εποπτεία» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στην ΕΡΤ για την ιστορική σημερινή μέρα και την ιστορικότητά της.

Ο  Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια και εμείς τη βγάζουμε ενώ απαντώντας στην ερώτηση για τις εκλογές πρόσθεσε ότι «η αντιπολίτευση ζητάει εκλογές, από την πρώτη μέρα».

Ο αν. υπουργός  εξήγησε ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να λειάνει τα μέτρα της συμφωνίας. Σχολιάζοντας την έξοδο από τα μνημόνια τόνισε ότι είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα ωστόσο «δεν λέμε ότι σήμερα λύθηκαν όλα τα προβλήματα».

Γίνονται πολύ σοβαρές μεταρρυθμίσεις

Αναφέρθηκε στις πολύ σοβαρές μεταρρυθμίσεις που γίνονται σε παιδεία, υγεία, τα έργα υποδομών, τους δασικούς χάρτες κ.α.

«Εμείς μιλάμε ευθέως για αύξηση προϋπολογισμού  για την παιδεία, την υγεία» υποστήριξε ο υπουργός ενώ όπως είπε χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις  που ενισχύονται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η ελληνική οικονομία για να τονωθεί χρειάζεται νέες επενδύσεις

Αύξηση του ΕΣΠΑ για τον τουρισμό

Πολύ σημαντική θα είναι η αύξηση του προϋπολογισμού για τα ΕΣΠΑ με τόνωση στον τουρισμό και ειδικότερα τον θεματικό τουρισμό. Σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού για το ΕΣΠΑ που αφορά τον τουριστικό κλάδο. «Οι αιτήσεις υπερέβησαν τις προσδοκίες. Ξεπερνούν 7 φορές οι αιτήσεις του ποσού που αρχικά είχαμε προϋπολογίσει και θα προχωρήσουμε σε σημαντική αύξηση για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε». Αυτό ενισχύει το νέο μοντέλο παραγωγής που χρειάζεται η χώρα, είπε ο κ. Χαρίτσης.

Διπλασιάστηκαν οι διαθέσμοι πόροι του ΕΣΠΑ

Επίσης πρόσθεσε ότι διπλασιάσαμε τους διαθέσιμους πόρους του ΕΣΠΑ για τους νέους επιστήμονες και σύνδεση με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό ήταν μια πολιτική απόφαση για την στήριξη της παραγωγής έρευνας στη χώρα.

Ο αν. υπουργός Οικονομίας κλείνοντας υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να τονωθεί η συλλογική αυτοπεποίθηση του ελληνικού λαού κάτι που είναι πολύ σημαντικό και για την Ευρώπη.

Θα παίξουμε ως ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια μιας νέας προοδευτικής ατζέντας στην Ευρώπη που θα στηρίζεται στην ανάπτυξη για την κοινωνική πλειοψηφία.