Χριστοδουλάκης: Η «αποκομματικοποίηση» του κράτους για τη ΝΔ έφερε κομματικό στρατό στα νοσοκομεία26 Νοεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 4:00 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:00 μμ


Συνέντευξη παραχώρησε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, στο «Πρώτο Πρόγραμμα» και στην εκπομπή «Οι Απέναντι».

Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού:

Εμείς πρώτοι θέσαμε τις βασικές αρχές με τις οποίες θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έπρεπε να προχωρήσει. Είναι προφανές ότι η τελική μορφή που πήρε χάριν συμβιβασμών για να βρεθούν οι 200 θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη.

Εφόσον προχωρήσει ένα θεσμικό πλαίσιο στην κατεύθυνση όσων έχουν συζητηθεί μέχρι τώρα, θα είμαστε και εμείς θετικοί να το ψηφίσουμε. Είναι ξεκάθαρη η θέση μας, προφανώς θα θέλαμε κάτι πολύ καλύτερο αλλά έστω και έτσι γίνεται ένα πρώτο βήμα.

Μια σημείωση: Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες καταψήφισε και τέθηκε απέναντι στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Αποτελεί το μόνο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα που δεν τάχθηκε υπέρ της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και πλέον απομονώθηκε.

Για το θέμα των διοικητών των νοσοκομείων:

Μετά τις δήθεν «φιλελεύθερες» διακηρύξεις από τη ΝΔ για αξιοκρατία στο Δημόσιο, καταδίκη του κρατισμού και αποκομματικοποίηση του κράτους, είδαμε να διορίζονται Διοικητές Νοσοκομείων άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την υγεία είτε με τη διοίκηση και το management, με καθαρά κομματικά κριτήρια, και ειδικά για νευραλγικούς τομείς όπως είναι τα δημόσια νοσοκομεία σε ένα σύστημα υγείας το οποίο πάσχει.

Τέτοια γεγονότα δεν τιμούν την χώρα μας και το πολιτικό μας σύστημα.

Η τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρά τις δυσκολίες, ακόμα και μέσα στην κρίση, έφερε καινοτόμες πρωτοβουλίες για τη δημόσια διοίκηση, όπως το opengov και τη διαύγεια και έκανε τα πρώτα θεσμικά βήματα για την ουσιαστική αποκομματικοποίηση του δημοσίου.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: ΚΙΝΑΛ: «Πελατειακές σχέσεις» στις τοποθετήσεις νέων διοικητών στα νοσοκομεία