Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: «Καρατομήθηκε» ο διοικητής του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής μετά το χάος στην Εθνική31 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 12:02 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:47 μμ


Καρατομήθηκε ο διοικητής του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής μετά τα συνεχή προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία «Ζηνοβία» στα οδικά δίκτυα της χώρας, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την “ακώλυτη λειτουργία του έργου”.

Το Υπουργείο θα κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Επίσης με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντικαθίσταται ο Διοικητής του Β Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού: «Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Καιρός: Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω «Ζηνοβίας» – Πού θα χτυπήσει σήμερα