Μητσοτάκης για ΠτΔ: Είμαι κοντά στην απόφαση30 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 3:46 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:59 μμ


Εορταστική συνάντηση με τους πολιτικούς συντάκτες είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο της Αθήνας, κάνοντας αρκετές αποκαλύψεις.

Η συνάντηση έγινε στο εστιατόριο «Σχεδία» στην οδό Κολοκοτρώνη.

Για το θέμα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αλλά είναι κοντά, ενώ υπάρχει ακόμα χρόνος για το τελικό όνομα που θα προτείνει στη Βουλή.

Επίσης, για τον νέο εκλογικό νόμο ο πρωθυπουργός τόνισε: «Δεν θα συναντηθώ με πολιτικούς αρχηγούς. Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ. Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι. Αν χρειαστεί, θα ψηφιστεί από 158. Εκλογές το 2023».

Για τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις στη Μεσόγειο

Για τα εθνικά θέματα και τα ελληνοτουρκικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Είναι απομονωμένη η Τουρκία..Έχουμε πάντα διαύλους επικοινωνίας, Η ενδεχόμενη προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης θα είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», και πρόσθεσε: «Εάν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, θα εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε F-35 γιατί είναι τα πιο έτοιμα και σύγχρονα της αγοράς».

Τέλος για τις εξελίξεις στη Μεσόγειο και την αναταραχή στη Λιβύη ο πρωθυπουργός είπε: «Θέλουμε πολιτική λύση, που θα την αγκαλιάζει η ΕΕ. Κόκκινη γραμμή για εμάς είναι το όποιο καθεστώς προκύψει να ακυρώσει τη συμφωνία».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Επίσκεψη υψηλών προσδοκιών στις ΗΠΑ

Μητσοτάκης: Οι γειτονιές μας θα έχουν μεγαλύτερη προστασία

Την κυβερνητική απόφαση για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, με άμεσα, απτά αποτελέσματα στην ασφάλεια των πολιτών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μαρκόπουλο.

Οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου θα βλέπουν πια μια περιπολία δίπλα τους, σημείωσε εμφατικά ο πρωθυπουργός, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας, γιατί, συνέχισε, στο δρόμο πρέπει να βρίσκεται ο αστυνομικός, και όχι στα γραφεία, στο δρόμο απέναντι στη μικρή και μεγάλη καθημερινή ανομία, επαναφέροντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας. Οι γειτονιές μας θα έχουν μεγαλύτερη προστασία σε λίγο καιρό, ήταν μια άλλη φράση-κλειδί του χαιρετισμού του ΚυρΜητσοτάκη.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε την εντολή που πήρε στις πρόσφατες εκλογές, με τον ελληνικό λαό να του ζητά τρία πράγματα:

  • Λιγότερους φόρους
  • Νέες επενδύσεις και δουλειές
  • Περισσότερη ασφάλεια

Ό,τι είπαμε, το κάνουμε πράξη, επέμεινε ο πρωθυπουργός εστιάζοντας στο γεγονός ότι μία από τις πρώτες προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ήταν η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της αστυνομίας και ο εκσυγχρονισμός των μέσων που διαθέτει: αναφέρθηκε, έτσι, στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για πρόσληψη προσωπικού, επίσης στην προμήθεια 450 περιπολικών, αλεξίσφαιρων γιλέκων, ασυρμάτων κ.ο.κ.

Στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός ξεκίνησε από τη διαπίστωση ότι όταν οι υπόλοιποι Έλληνες ζουν την εορταστική θαλπωρή, οι αστυνομικοί είναι πάντα παρόντες, όποτε και όπου τους χρειαστεί ο πολίτης, αφορμή δε, της σημερινής εκδήλωσης είναι η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης 1.500 νέων ειδικών φρουρών.

Με αφορμή όμως το ότι η ομάδα «Δίας» είναι το «πρόσωπο» της αστυνομίας στην κοινωνία, τόνισε ότι το «πρόσωπο» αυτό επιβάλλεται να είναι οικείο και ανθρώπινο, αυστηρό όταν πρέπει αλλά και δυναμικό μόνο όταν το απαιτεί το δημόσιο συμφέρον και το δίκαιο του αδύναμου.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: «Καυτός» διπλωματικός Γενάρης: Ενισχύονται συμμαχίες, αναμένονται νέες προκλήσεις