Μητσοτάκης: Μέτρα για μέσα μαζικής μεταφοράς, οδικούς άξονες, ΚΟΚ και κράνη1 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:43 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:43 πμ


Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου είχε σύσκεψη με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Αύξηση δρομολογίων

Αμεση προτεραιότητα είναι να πυκνώσουν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ). Οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών έχουν ταλαιπωρήσειτους επιβάτες και είναι ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις καθημερινές μετακινήσεις τους και η πύκνωση των δρομολογίων ένα πάγιο αίτημά τους.

Αυστηρά μέτρα για κράνη και κίνητρα

Μια ακόμη προτεραιότητα του υπουργείου είναι η πολύ αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για τα κράνη. Είναι αδιανόητο, όπως ειπώθηκε, να θρηνούμε κάθε χρόνο τόσες ανθρώπινες ζωές, άδικα, επειδή οι οδηγοί δεν φορούν κράνη. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ληφθούν και φορολογικά μέτρα, ενδεχομένως να χαμηλώσει ο φορολογικός συντελεστής για να γίνουν οικονομικά πιο προσιτά τα κράνη.

Επανεκκίνηση για Πύργου-Πατρών και ΒΟΑΚ

Τρίτον, άμεση προτεραιότητα του υπουργείου Μεταφορών είναι η επανεκκίνηση και ολοκλήρωση δύο οδικών έργων, του τμήματος Πύργου-Πάτρας και του ΒΟΑΚ, το περίφημου Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης, έργα το οποία έχουν να κάνουν όχι μόνο με τους χρόνους και την άνεση των ταξιδιών αλλά κυρίως με την ασφάλεια των πολιτών και οδηγών.

Πιθανότατα εγκαταλείπεται το σχέδιο κατάτμησης του έργου του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας-Πύργου και θα προκηρυχθεί ξανά ως ενιαίο έργο, εντός του 2019.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Μητσοτάκης: Έρχεται στη Βουλή ρύθμιση για την ψήφο των ομογενών (video)