Μητσοτάκης: Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις προσλήψεις στο Δημόσιο18 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:24 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:25 μμ


Ο προγραμματισμός των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου τέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Πέμπτης.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί: Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Υγείας Βασίλη Κικίλια, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου στη σύσκεψη δόθηκαν από τον πρωθυπουργό οι εξής κατευθύνσεις:

– Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότητα τις 2.450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας.

– Επιπλέον να δρομολογηθούν άμεσα – και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους – 1.500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός.

Mητσοτάκης: Το κράτος πρέπει να υπηρετεί με αποτελεσματικότητα τους πολίτες

«Προχωρήσαμε χωρίς καμία καθυστέρηση στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια και στη δημιουργία μιας πιο λειτουργικής και λιγότερο δαπανηρής δομής» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Τwitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει:

«Γιατί πιστεύουμε πως το κράτος πρέπει πρωτίστως να μπορεί να υπηρετεί με αποτελεσματικότητα τους πολίτες».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδεύεται από video στο οποίο τονίζεται ότι μειώθηκαν οι Γενικές Γραμματείες κατά 30% και ο κρατικός μηχανισμός στελεχώθηκε άμεσα με άξιους ανθρώπους από την αγορά και την κοινωνία, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις, ώστε να μπορέσει να υπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ: Τα man-to-man Τομεαρχών – Υπουργών (video)