Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεσπάει ο πατέρας του Φύσσα – «Λέει ψέματα ο Ρουπακιάς» (video)18 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:28 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:28 μμ


Συνεχίστηκε σήμερα στο Εφετείο η δίκη της Χρυσής Αυγής. Προκλητικός και αμετανόητος εμφανίστηκε στην απολογία του ο Γιώργος Ρουπακιάς έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Προκλητικός ο Ρουπακιάς στην απολογία του

Ο ίδιος στην κατάθεσή του υποστήριξε πως ήταν «μια απλή ανθρωποκτονία» προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πατέρα του Παύλου, Παναγιώτη Φύσσα, ο οποίος φώναξε μέσα στη δικαστική αίθουσα: «Είσαι ψεύτης». 

Ο κατηγορούμενος περιγράφοντας τα λεπτά πριν τη δολοφονία υποστήριξε πως έφτασε στη Νίκαια για τον απεγκλωβισμό «ενός δικού μας». Μόλις πάρκαρε, ο Παύλος κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και εκείνος έβγαλε μαχαίρι, διότι ένιωσε ότι απειλούνταν.

Ο Παναγιώτης Φύσσας δεν κατάφερε να συγκρατήσει την οργή του όταν άκουσε ότι ο Ρουπακιάς φοβήθηκε τον Παύλο και όπως δήλωσε και στο δικαστήριο, αλλά και στις τηλεοπτικές κάμερες: «Λέει ψέματα. Είναι παλαιστής. Δεν γίνεται να φοβήθηκε τον Παύλο».

Ηχηρά απούσα η Μάγδα Φύσσα

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έλαβε εντολή να σκοτώσει, ενώ ταυτόχρονο υποστήριξε ότι δεν τον γνώριζε και ότι ο 34χρονος μουσικός δεν είχε στοχοποιηθεί από την Χρυσή Αυγή. 

Ηχηρά απούσα ήταν από τη σημερινή δικάσιμο η Μάγδα Φύσσα, η οποία δεν έχει λείψει ποτέ. «Άνθρωπος είναι. Αντοχές έχει, αλλά υπάρχουν και όρια», ήταν τα λόγια του Παναγιώτη Φύσσα για την απουσία της μητέρας του Παύλου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Open

Ακολουθεί ο διάλογος προέδρου-Ρουπακιά:

Π: Ο Ιατροδικαστής βρήκε χτυπήματα; Έχετε δει την έκθεση;
Κ: Έχω μαλακό τριχωτό κεφαλής και μου βρήκε κάποιες εκδορές. Στην έκθεση δεν αναφέρεται τίποτα.
Π: Η διαφορά ύψους με τον Φύσσα ποια ήταν;
Κ: Ένα κεφάλι περίπου…
Π: Την πρώτη φορά που τον χτυπήσατε;
Κ: Στο πόδι.
Π: Όταν σκοπός κάποιου δεν είναι να σκοτώσει, επιλέγει μέρη που δεν είναι ζωτικά και τον αποδυναμώνει. Η συνέχεια γιατί χρειαζόταν;
Κ: Δεν έχω απασχολήσει ποτέ εγώ. Ούτε γήπεδο ούτε πουθενά. Το μόνο που θέλεις εκείνη την ώρα είναι να φύγεις από τα χέρια του.
Π: Τα χέρια ενός ανθρώπου που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν σας έχει καταφέρει πλήγμα.
Κ: Ούτε να τον τραυματίσω ήθελα.
Π: Βρέθηκαν χτυπήματα στο θώρακα και την καρδιά.
Κ: Όταν σε βαράει ο άλλος και είσαι σκυμμένος, πάνω στην ταραχή και την τρέλα δεν καταλαβαίνεις. Την ώρα που τρως ξύλο…
Π: Ναι, που ξύλο βέβαια δεν προκύπτει
Κ: Έχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και… το έκαναν.
Π: Δεν μπορείτε ποτέ να λέτε απλή ανθρωποκτονία!

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκαλεί ο Ρουπακιάς – «Ήταν απλή ανθρωποκτονία»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογία Πατέλη – «Κανείς δεν ήθελε να πεθάνει ο Φύσσας»