Μητσοτάκης: Τελειώνουμε οριστικά με την εγχώρια τρομοκρατία (video)9 Νοεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 3:05 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:16 μμ


Τα συγχαρητήριά του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την Παρασκευή, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας στο Καβούρι.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θέλω να συγχαρώ την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πολύ μεγάλη επιτυχία. Να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή μου ότι θα τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με το πρόβλημα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας».

ΕΛ.ΑΣ.: «Μίλησε» το καλάσνικοφ, ανήκει στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μέλη της Οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», θεωρούνται οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες από το μεσημέρι, με συλλήψεις, εντοπισμό οπλοστασίου και έρευνες σε σπίτια.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, οι βαλλιστικές έρευνες στα όπλα, που βρέθηκαν σε σπίτι στην οδό 17ης Νοέμβρη στον Χολαργό, έδειξαν ότι ένα από τα κλάσνικοφ έχει χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η οργάνωση και για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη.

Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο επιθέσεις με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, (25-5-2014 και 10-1-2017) και μία στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι, (31-8-2016), καθώς και για την επίθεση με χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία, στην οδό Βασ. Σοφίας (10-11-2016), όπου είχε τραυματιστεί και ένας αστυνομικός.

Το ίδιο όπλο προέκυψε ότι χρησιμοποιήθηκε και στη ληστεία που έγινε σε κατάστημα του ΟΠΑΠ, στις 21/10/2019, στον Χολαργό.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 13 κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί συνολικά 15 άτομα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπου εξετάζονται, ενώ έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία. Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος ημεδαπός άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: Τρεις συλλήψεις – Κατασχέθηκαν όπλα και εκρηκτικά