Παπακώστα: Η Αλβανία οφείλει να παρέχει στην εθνική μειονότητα όλα τα δικαιώματά της10 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 11:42 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:42 πμ


Ξεκάθαρο μήνυμα προς τα Τίρανα να σεβαστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας έστειλε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, Κατερίνα Παπακώστα.

«Πρέπει με την Αλβανία να ανοίξουμε έναν ειλικρινή και σε βάθος διάλογο για τα Δικαιώματα της Εθνικής Μειονότητας εν όψει της Ευρωπαϊκής Προοπτικής της, προϋπόθεση της οποίας είναι η πλήρης εφαρμογή τους», έγραψε στην σελίδα της στο Facebook η υφυπουργός.

Η ανάρτηση της Κατερίνας Παπακώστα

«Η Αλβανία οφείλει να παραδεχτεί το προφανές, δηλ. ότι όπως διεκδίκησε για τους Αλβανούς, εκτός της χώρας τους, την αυτονομία ή ακόμα και την ανεξαρτησία τους, οφείλει να παρέχει στην εθνική μειονότητα όλα τα Δικαιώματά της. Αυτά αποτελούν και προϋποθέσεις από την Ευρώπη για ένταξη και η Ελλάδα οφείλει να τα υπομνήσει έγκαιρα», έγραψε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πρέπει με την Αλβανία να ανοίξουμε έναν ειλικρινή και σε βάθος διάλογο για τα Δικαιώματα της Εθνικής Μειονότητας εν όψει…

Geplaatst door Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου op Vrijdag 9 november 2018

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Αυστηρό μήνυμα ΥΠΕΞ στην Αλβανία: Δώστε εξηγήσεις για τους 52 Έλληνες

Φίλης: Υπάρχει βορειοηπειρωτικός αλυτρωτισμός κατ’επάγγελμα (video)

Καραθάνος για κηδεία Κατσίφα: Μας κράτησαν 9 ώρες σε ξεχωριστά κελιά (video)