Παρέμβαση του Αλέκου Φλαμπουράρη στη Βουλή για τις τράπεζες (video)30 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 1:53 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:53 μμ


Να αποκτήσουν μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία στη δανειοδότηση των επιχειρήσεων κάλεσε τις τράπεζες ο υπουργός Επικρατείας, κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, με σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «εκτός από τους όρους διαφάνειας και ανταγωνισμού, θα πρέπει απαραιτήτως να λαμβάνουν κάθε φορά υπόψη τους και τα κοινωνικά κριτήρια. Οφείλουν να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη, προκειμένου να βγει η χώρα μας από τα αδιέξοδα».

«Δυστυχώς οι εκάστοτε ηγεσίες συνήθιζαν να είναι χαλαρές»

Παράλληλα ο κ. Φλαμπουράρης επεσήμανε ότι οι διοικήσεις των τραπεζών έφεραν σημαντικό μερίδιο ευθύνης όλα τα προηγούμενα χρόνια στην δυσθεώρητη εκτόξευση του δημόσιου χρέους. «Δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα και οι εκάστοτε ηγεσίες της χώρας συνήθιζαν να είναι χαλαρές απέναντι στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Σήμερα όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά» όπως είπε.

Ερώτηση Μανιάτη για την αναζήτηση της εταιρείας συσκευασίας GERFA

Η παρέμβαση του Υπουργού έγινε με αφορμή απάντησή του, σε ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γιάννη Μανιάτη, αναφορικά με την αναζήτηση χρηματοδότησης της εταιρείας συσκευασίας και εξαγωγής νωπών αγροτικών προϊόντων GERFA – Γ.Ν.Φραγκίστας που κινδυνεύει να κλείσει, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους 550 εργαζόμενοι και να πληγούν 1.200 παραγωγοί.

Ο κ. Φλαμπουράρης ενημέρωσε τη Βουλή ότι έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να υπάρξουν οι απαιτούμενες εγγυήσεις ώστε η δανειοδότηση να διοχετευτεί μέσω της επιχείρησης, απευθείας στους ανεξόφλητους παραγωγούς.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Φλαμπουράρης: Οι πλειστηριασμοί να στοχεύουν στα μεγάλα δάνεια και τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές»

Υπουργείο Επικρατείας: Απολύτως αναγκαία τα στοιχεία που έχει ζητήσει ο Αλ. Φλαμπουράρης από τις τράπεζες