Προανακριτική: Επικοινώνησε ο «Μάξιμος Σαράφης» – Θα καταθέσει υπό προϋποθέσεις20 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 9:07 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:07 μμ


Ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis «Μάξιμος Σαράφης» επικοινώνησε με την Προανακριτική μέσω επιστολή και ζήτησε να καταθέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επί 48 ώρες εξαφανισμένος προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» έδωσε σημεία ζωής και έστειλε νέα επιστολή στην Προανακριτική, ζητώντας να καταθέσει. Βεβαία, ο προστατευόμενος μάρτυρας επιμένει να ζητά την εξέτασή του με ηλεκτρονικά μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του, ωστόσο είναι πλέον σαφές ότι μόνο η Επιτροπή μπορεί να καθορίσει τους όρους και τον τρόπο κατάθεσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Προανακριτική δεν πρόκειται να δεχθεί το αίτημα του «Μάξιμου Σαράφη» και θα επιμείνει στην δια ζώσης εξέταση. «Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπά τους. Μας ενδιαφέρουν οι απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα και, για να έχουμε απαντήσεις πραγματικές, πρέπει να τους εξετάσουμε στον ίδιο χώρο» αναφέρει μέλος της Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Προανακριτική: Το παρασκήνιο της αναμονής των προστατευόμενων μαρτύρων στη ΓΑΔΑ (video)