Σύνοδος ΝΑΤΟ: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν αύριο στο Λονδίνο3 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:50 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:43 πμ


Ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε με δηλώσεις του, ότι θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Λονδίνο.

Ο Ερντογάν έκανε δηλώσεις πριν αναχωρήσει από την Τουρκία για το Λονδίνο και γνωστοποίησε πως θα δει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Λονδίνο. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: “Και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα συναντηθούμε στο Λονδίνο (αύριο Τετάρτη 4/12 στις 16:30), θα πω τις θέσεις μου. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει, αλλά κι εμείς τα κάνουμε”.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, λέγοντας πως “ισχύει”.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα» Μητσοτάκης: Στο Λονδίνο για την επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Μητσοτάκης – Τραμπ: Είναι επίσημο – Στις 7 Ιανουαρίου η συνάντηση στον Λευκό Οίκο (video)

Για την Τρίτη 7 Ιανουαρίου «κλείδωσε» η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

 

Στο επίκεντρο της συνάντησης, θα τεθούν η προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων Ελλάδας-ΗΠΑ για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση της Αμερικανικής Προεδρίας, η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου και «θα γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς στην οικονομία, τον πολιτισμό και την ασφάλεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου στο ΝΑΤΟ».

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών για την ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο».

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα τονίσει τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με την τεχνολογία 5G, την αντιμετώπιση της κακοήθης επιρροής στην περιοχή και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε το βίντεο από το χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1: