Τα βλέμματα στραμμένα στον Λυκούδη μετά την αποκάλυψη για Θεοδωράκη10 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 12:25 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:25 μμ


Οι προθέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη είναι εξαιρετικά «θολές» ως προς την τελική στάση που θα κρατήσει όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, όπως αποκάλυψε η «Νέα Σελίδα» χθες.

Ωστόσο, την ίδια ώρα είναι πολύ… καθαρές οι προθέσεις των περισσότερων βουλευτών του Ποταμιού, αφού οι περισσότεροι έχουν ήδη κάνει τις πολιτικές επιλογές τους: για παράδειγμα, ανεξαρτήτως της στάσης που θα κρατήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Μαυρωτάς, οι κκ. Αμυράς και Ψαριανός θα ψηφίσουν «όχι», αφού έχουν ήδη ανοίξει περπατησιά για την ΝΔ.

Στον αντίποδα, τη Συμφωνία των Πρεσπών θα στηρίξει σε κάθε περίπτωση ο Σπύρος Δανέλλης.

Εκείνος, όμως, που δεν έχει διευκρινίσει την στάση του είναι ο Σπύρος Λυκούδης, καθώς ο επικεφαλής των «ΜΕΤΑρρυθμιστών» έχει δηλώσει μεν ότι η συμφωνία «κινείται σε θετική κατεύθυνση», όμως κανείς δεν ξέρει αν τελικώς θα πει το «ναι», αν θα βάλει όρους για άμεση προκήρυξη εκλογών ή αν θα κάνει πίσω εισερχόμενος στο «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» πολιτικό μπλοκ.

Γενικώς, τις επόμενες ημέρες ο Σπύρος Λυκούδης θα υποστεί πολλές πιέσεις και θα αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα που δεν αφορούν μόνο το μέλλον του, αλλά κυρίως την ιστορία και την πορεία του στην Ανανεωτική Αριστερά. Μια Αριστερά που πάντα ήθελε επίλυση του Μακεδονικού με έναν έντιμο συμβιβασμό…

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Η απάντηση της «Νέας Σελίδας» στον Σταύρο Θεοδωράκη

Οι δύο μυστικές συναντήσεις Μητσοτάκη – Θεοδωράκη