Υφυπ. Πολιτισμού: Δεν υπάρχει καμία μεταβίβαση στο Υπερταμείο14 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 6:11 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:11 μμ


Ότι δεν υπάρχει καμία μεταβίβαση και καμία παραχώρηση της διαχείρισης των ακινήτων πολιτιστικής κληρονομιάς στο Υπερταμείο, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Στρατής.

Όπως ανέφερε ο κ. Στρατής, κατά την επίσκεψη του στη Λάρισα,   υτή τη στιγμή συγκεντρώνονται στοιχεία για να ενημερωθούν οι βάσεις δεδομένων του ελληνικού δημοσίου, τονίζοντας πως «η εξαίρεση που υπάρχει στην υπουργική απόφαση και στο νόμο με ένα γενικό χαρακτήρα, θα γίνει και ονομαστική και θα κοινοποιηθεί δημόσια».

3 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για το αρχαίο θέατρο της Λάρισας

Ο υφυπουργός Πολιτισμού κατά την επίσκεψη του στη Λάρισα ξεναγήθηκε σε αρκετά μνημεία της περιοχής, από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια, αλλά και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά.

Μιλώντας σχετικά με την πορεία των έργων για το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, ο κ. Στρατής χαρακτήρισε το θέατρο ως «το στολίδι της πόλης και ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα αρχαία θέατρα του ελλαδικού χώρου».

Επίσης, ανακοίνωσε πως σε ορίζοντα τριετίας το αρχαίο θέατρο θα μπορεί να αποδοθεί στο κοινό, σημειώνοντας πως έχει ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 3 εκατ. ευρώ, ενώ προγραμματίζεται και κρατική χρηματοδότηση το επόμενο διάστημα.

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Δίσκος της Φαιστού: Ο επισκέπτης αλληλεπιδρά με το έκθεμα για πρώτη φορά

Ο ΛοΓό στο «Γογό tasty bar»