Η ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών1 Μαρτίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 7:48 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:48 μμ


Η Ελλάδα εξάγει καινοτομία και τεχνολογία, και δεν αποτελεί μόνον έναν από τους ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς, είναι το μήνυμα που πέρασε φέτος με επιτυχία η χώρα, με τη συμμετοχή -με εθνικό περίπτερο για έκτη συνεχόμενη φορά- σε ένα από τις κορυφαία γεγονότα στο τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών, στο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, η φετινή παρουσία της χώρας ήταν σαφώς αναβαθμισμένη, καθώς υπήρξε εκπροσώπηση της και στην παράλληλη μεγάλη εκδήλωση που γίνεται για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, στο 4YFN.

Οι επισκέψεις στο κεντρικό περίπτερο ήταν αυξημένες σε σχέση με περασμένες χρονιές, με μεγάλο αριθμό επισκεπτών να δείχνει ενδιαφέρον για τις τεχνολογικές λύσεις και καινοτομίες που παρουσίασαν οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός ότι το εθνικό περίπτερο επισκέφθηκε σημαντικός αριθμός επισκεπτών που βρέθηκε και πέρυσι στο περίπτερο, ζητώντας να ενημερωθεί για το τι νεότερο σε σχέση με πέρυσι έχει να προβάλλει η Ελλάδα στον τομέα της τεχνολογίας. Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η εικόνα της χώρας μας αλλάζει σταδιακά.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε ως χώρα και με συντονισμένες ενέργειες να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο η στήριξη εξωστρεφών επιχειρήσεων που εξάγουν καινοτομία.

Ο ανταγωνισμός διεθνώς είναι τεράστιος, το συγκριτικό πλεονέκτημα, όμως, είναι το ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας στον τομέα αυτό, όπως ανέφεραν οι γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος και Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης που επισκέφθηκαν το περίπτερο.

Για όσους βρέθηκαν στο ελληνικό περίπτερο και συνομίλησαν με επισκέπτες, ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί επίσης το γεγονός ότι φέτος μικρότερος αριθμός επισκεπτών από ποτέ ρώτησε για την κρίση, κάτι που μέχρι πέρυσι αποτελούσε βασικό ερώτημα όσων περνούσαν από το ελληνικό περίπτερο. «Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον πρωτοσέλιδο, η λέξη Grexit δεν ακούγεται και αυτό είναι θετικό», μας ανέφερε ένας Έλληνας που ζει στο Λονδίνο και εργάζεται σε μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας εδώ και χρόνια. «Τώρα το Brexit είναι που δημιουργεί προβληματισμό», προσέθεσε.