Άρης Πορτοσάλτε: Φασιστικά γκρουπούσκουλα οι Ρουβίκωνες (video)7 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 10:39 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:42 μμ


Για την «καταδρομική» που πραγματοποίησαν μέλη του «Ρουβίκωνα» στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Άρης Πορτοσάλτε.

«Είναι η απόλυτη παραβίαση του ασύλου της εστίας. Είναι μια πράξη ευθέως τρομοκρατίας. Είναι πράξη εκφοβισμού», υποστήριξε και συμπλήρωσε:

«Νιώθουμε την επιβολή του φασισμού πάνω μας. Εμείς κατοικούμε σε μια πολυκατοικία. Συγκατοικούμε με άλλους ανθρώπους», τόνισε ο δημοσιογράφος και επισήμανε:

«Προσπαθούμε να κάνουμε μια ήσυχη ζωή με την οικογένειά μου».

Ο Αρης Πορτοσάλτε αποκάλεσε τα μέλη του Ρουβίκωνα «φασιστικά γκρουπούσκουλα», σχολιάζοντας ότι «προσπαθούν να σου κάμψουν το ηθικό, να σου κάμψουν το φρόνημα».

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ:

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Ανακοίνωση για την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την απόπειρα εκφοβισμού του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε με αναγραφή συνθημάτων στο σπίτι του, από ομάδα της οργάνωσης «Ρουβίκωνας».

Σε μία δημοκρατική κοινωνία όλοι έχουμε το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Οι όποιες διαφωνίες με τις δημόσιες τοποθετήσεις των ανθρώπων της Ενημέρωσης δεν δικαιολογούν επ’ ουδενί τη βία και την αυτοδικία.

Άρης Πορτοσάλτε: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση του Ρουβίκωνα

Επίθεση χθες το βράδυ στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε πραγματοποίησαν μέλη του «Ρουβίκωνα».

Την επίθεση έκανε γνωστή ο ίδιος ο Α. Πορτοσάλτε με tweet του.

«Τα φασιστικά τάγματα εφόδου του Ρουβίκωνα σε τρομοκρατική επιδρομή απόψε στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Η Δημοκρατία σε κίνδυνο», έγραψε στο Twitter, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.

Σήμερα ήρθε στο φως βίντεο ντοκουμέντο που αναρτήθηκε σε γνωστό αντιεξουσιαστικό site, από την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε.

 

«Τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτήρισε ο Άρης Πορτοσάλτε την επίθεση του «Ρουβίκωνα» έξω από το σπίτι του 

Όπως είπε οι πρώτοι που είδαν τα αποτελέσματα της επίθεσης ήταν η σύζυγος και ο μεγάλος του γιος «γιατί αρχικά νομίζαμε ότι ήταν μόνο χαρτάκια».

«Είχαμε γυρίσει από το σούπερ μάρκετ και είπαμε να καθίσουμε να φάμε. Χτυπάει την πόρτα το γειτονόπουλο, τρεμάμενο το παιδί προσπαθούσε να μιλήσει, ότι έπεσε πάνω σε έξι επτά «μπαλακλάδες», έπεσε πάνω τους, άλλος πετούσε χαρτιά, άλλος… Και κάποια γυναίκα ήταν ενδεχομένως μαζί τους. Πέταξαν χαρτάκια κι έγραψαν συνθήματα στον τοίχο», δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε.

«Αυτή η πράξη είναι τρομοκρατική. Είναι ευθεία πράξη τρομοκρατίας. Ήρθαν κι έκαναν ένα πράγμα που ξεπερνάει και το κτήνος. Ήρθαν στο πιο ιερό σημείο. Δύο πράγματα είναι ιερά που σου μαθαίνουν οι γονείς σου, αν έχεις γονείς, αν δεν έχεις μεγαλώσει στον δρόμο. Όταν πίνει και τρώει ο άλλος, δεν τον πειράζουμε, δεν ενοχλούμε ούτε το ζώο που πίνει. Το δεύτερο είναι η ιερότητα της εστίας και της οικογένειας. Όποιος σου επιτίθεται στο σπίτι σου, είναι πέραν από το κτήνος, ή κάτι άλλο, δεν ξέρω…», πρόσθεσε.

«Δεν δικαιούται να πάει κανείς στο σπίτι κανενός. Δεν είναι όργανο του κράτους ο Ρουβίκωνας», κατέληξε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Άρης Πορτοσάλτε: Επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου (photos)