Όλγα Τρέμη: Αδιανόητα νούμερα τηλεθέασης για την παρουσιάστρια της ΕΡΤ12 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:41 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:24 μμ


Δεν πάνε καλά τα πράγματα για την Όλγα Τρέμη και την εκπομπή της στην ΕΡΤ. Το «10», δεν έχει πείσει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και αυτό αποτυπώνεται στην τηλεθέαση που συγκεντρώνει.

Η εκπομπή, που παρουσιάζει η Όλγα Τρέμη, από την πρεμιέρα της συγκέντρωνε πολύ χαμηλά νούμερα τηλεθέασης, αλλά υπήρχε η ελπίδα ότι αυτό θα αλλάξει.

Μάλιστα, το γεγονός ότι η δημοσιογράφος έχει χρόνια εμπειρίας στην ελληνική τηλεόραση και γνωρίζει όσο λίγες τον χώρο, έκαναν τη διοίκηση της ΕΡΤ να την εμπιστευτεί και να της αναθέσει μια αρκετά απαιτητική «ζώνη».

Παρόλα αυτά, έχοντας περάσει σχεδόν ένας μήνας που προβάλλεται το «10», τα νούμερα δείχνουν «κολλημένα» και δύσκολα ανεβαίνουν, έστω και για λίγο.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχει γράψει το secret των «Παραπολιτικών» οι ιθύνοντες της ΕΡΤ εξέταζαν το ενδεχόμενο να κοπεί η εκπομπή «10» που παρουσιάζει η Όλγα Τρέμη.

Οι χαμηλές πτήσεις συνεχίζονται και αυτή τη βδομάδα.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, η εκπομπή με την Όλγα Τρέμη συγκέντρωσε 1,4% στο δυναμικό κοινό και 2,3% στο γενικό σύνολο.

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, έκανε 1,6% στο δυναμικό κοινό και 2,9% στο γενικό σύνολο.

Και την Τέταρτη 11 Δεκεμβρίου1,2% στο δυναμικό κοινό και 2,3% στο γενικό σύνολο.

Πάντως από το κανάλι και από την πλευρά της Τρέμη υπάρχει πίστη για ανάκαμψη στα νούμερα καθώς γνώριζαν εξαρχής ότι η αποστολή τους ήταν δύσκολη, για αυτό άλλωστε έγινε και η επιλογή της Όλγας Τρέμη διότι γνωρίζει και έχει τον τρόπο αποδεδειγμένα να το «γυρίσει» το παιχνίδι.

ΕΡΤ: Στην έξοδο τουλάχιστον 400 εργαζόμενοι από το κανάλι

Σε τελική φάση αναδιάρθρωσης σε στελεχιακό, οργανωτικό και προγραμματικό επίπεδο εισέρχεται η ΕΡΤ, που σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές σκούπα στο κανάλι

Δραστικές αλλαγές στην ΕΡΤ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real Life, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ζυμώσεις για να γίνουν δραστικές αλλαγές τάχιστα και πιθανότατα πριν από την εκπνοή του έτους. Ήδη δρομολογούνται αλλαγές σε πρόσωπα της διοίκησης που κατέχουν θέσεις ευθύνης, ενώ σημαντικές τροποποιήσεις θα υπάρξουν στη δομή διοίκησης ώστε το σχήμα να γίνει πιο ευέλικτο.

Τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να προχωρήσουν τρεις τομείς: να προσδιοριστεί η φυσιογνωμία των 4 καναλιών, με την ΕΡΤ1 να γίνεται πιο πολυσυλλεκτική, να οριστικοποιηθούν οι βασικές αρχές του νέου οργανογράμματος με στόχο τη σύμπτυξη διευθύνσεων και τμημάτων, ώστε να μειωθούν οι διευθυντικές θέσεις που ξεπερνούν τις 45 και οι προϊστάμενοι που ξεπερνούν τους 130, και να εγκριθεί ο νέος προϋπολογισμός που θα περιλαμβάνει σημαντικό κόστος για την εθελούσια έξοδο.

Αποχωρούν τουλάχιστον 400 εργαζόμενοι

Με βάση τις εκτιμήσεις που έχει κάνει η διοίκηση της ΕΡΤ, με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που σχεδιάζεται, αναμένεται να αποχωρήσουν από το Ραδιομέγαρο τουλάχιστον 400 εργαζόμενοι, σε σύνολα 2.289. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στις αρχές του νέου έτους θα έχει δύο στάδια, ακολουθώντας τα πρότυπο της αντίστοιχης διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε στην CosmoteΓερμανός.

Στο πρώτο στάδιο θα δοθούν κίνητρα αποχώρησης σε όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και είναι άνω των 60 ετών. Αν το πρώτος μέρος έχει μεγάλη συμμετοχή, θα ενεργοποιηθεί στη συνέχεια και το δεύτερο σκέλος της εθελουσίας, που θα δίνει κίνητρα και σε νεότερους εργαζόμενους, ηλικίας ακόμα και 55 ετών. Όπως είχε τονίσει ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ζούλας κατά την ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μόνο 170 άτομα είναι κάτω των 40 ετών στην ΕΡΤ, γι’ αυτά απαιτείται γενναία ανανέωση του προσωπικού.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Open: Πρόσωπα – «φωτιά» στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη

Mega: «Χτύπημα» με πασίγνωστη παρουσιάστρια για το κανάλι Μαρινάκη