«Ενδεχόμενη πρόοδο» στο θέμα της Βόρειας Κορέας βλέπει ο Τραμπ6 Μαρτίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 5:08 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:08 μμ


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την «ενδεχόμενη πρόοδο» στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας και την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ της Σεούλ και της Πιονγκγιάνγκ, ταυτόχρονα όμως εμφανίστηκε επιφυλακτικός, λέγοντας ότι «θα δούμε τι θα συμβεί».

Η δήλωση αυτή έγινε μετά την ανακοίνωση της Νότιας Κορέας ότι η Βόρεια προτίθεται να συζητήσει μια ενδεχόμενη αποπυρηνικοποίηση, αν δοθούν εγγυήσεις για την ασφάλεια του καθεστώτος.

«Ενδεχόμενες πρόοδοι στις συζητήσεις με τη Βόρεια Κορέα. Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, καταβάλλεται μια σοβαρή προσπάθεια απ’ όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ. «Ο κόσμος παρακολουθεί και περιμένει!» πρόσθεσε, σημειώνοντας όμως ότι «ίσως» αυτές οι ελπίδες να είναι «ψεύτικες». Σε κάθε περίπτωση, όποια και αν είναι η πορεία που θα πάρουν αυτές οι συνομιλίες «οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δεσμευτούν πλήρως», συμπλήρωσε.

Η πρώτη συνάντηση κορυφής μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας έπειτα από μια δεκαετία θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο μεθοριακό χωριό Πανμουντζόμ. Η αντιπροσωπεία της Σεούλ θα επισκεφθεί τον βορρά και θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Νωρίτερα, στο πρώτο μήνυμά του στο Twitter για το θέμα αυτό, ο Τραμπ έγραψε: «Θα δούμε τι θα γίνει!».