Αναδρομικά: Καταβάλλονται μέσα στον Οκτώβριο, είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης (video)13 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:31 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:40 μμ


Εντός του τρέχοντος μηνός Οκτωβρίου θα αρχίσουν να καταβάλλονται σε δόσεις τα αναδρομικά στους δικαιούχους, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως τόνισε στην εκπομπή του Open «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη το πρωί της Κυριακής, «ότι όσοι δικαιούνται τα αναδρομικά θα τα πάρουν. Υπολογίζουμε ότι εντός του Οκτωβρίου θα αρχίσουν να δίνονται τα αναδρομικά. Ωστόσο έχουμε κάνει μία μελέτη για το βάθος του χρόνου για τα αναδρομικά, τα οποία θα δοθούν ανάλογα με το τι δικαιούται κάποιος με δόσεις. Με δόσεις γιατί πρέπει να συγκρατηθούν οι δαπάνες. Όσο για τις συντάξεις, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση«.

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε και στο επίδομα θέρμανσης που ξεκινά να διατίθεται την Τρίτη σημειώνοντας ότι «σκοπός της κυβέρνησης είναι το επίδομα να δοθεί προκαταβολικά μέσα στον Οκτώβριο σε αυτούς που θα προμηθευτούν πετρέλαιο».

Ο υπουργός Επικρατείας για το θέμα των επιθέσεων της Τουρκίας στη Συρία τόνισε «ότι είναι ένα παιχνίδι ισχύος στη διεθνή σκακιέρα, όπου επιχειρείται μια γενικότερη αποσταθεροποίηση στη περιοχή. Θα υπάρξουν μεγαλύτερες ροές στο προσφυγικό. Η Ελλάδα παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα,για να μην υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα. Όταν έχεις αύξηση των προσφυγικών ροών η διαχείριση του προβλήματος γίνεται δυσκολότερη».

Για τις προκλήσεις των Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ ο κ. Γεραπετρίτης είπε «ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει την Κύπρο και αν χρειαστεί μέχρι και πλοία θα στείλουμε στη περιοχή».

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Μπαράζ πληρωμών: Πότε καταβάλλονται συντάξεις Νοεμβρίου και επιδόματα