Άδωνις Γεωργιάδης – Μιχάλης Κατρίνης: Άγρια κόντρα για τους πλειστηριασμούς (video)9 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 10:40 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:43 πμ


Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

«Θέλω να πω στον φίλο μου τον Κατρίνη ότι εγώ θα διατηρήσω στη μνήμη μου τις καλές μας σχέσεις από την εποχή που τον διόρισα πρόεδρο στον ΟΚΑΝΑ, και τον είχα στενό μου συνεργάτη στο υπουργείο Υγείας και μου έδειχνε πάντοτε τον απαραίτητο σεβασμό, όπως πρέπει ένας υφιστάμενος στον υπουργό του» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας στη χθεσινή δήλωση του τομεάρχη Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ.

«Ο λαλίστατος κ. Γεωργιάδης συνεχίζει να εκτίθεται. Σύντομα όμως θα βρεθεί απέναντι στην κοινωνία, μόλις το κυνικό του σχέδιο για τους πλειστηριασμούς αρχίζει να εφαρμόζεται. Η θέση του Κινήματος Αλλαγής για την προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών, είναι ξεκάθαρη. Και θα επιμείνουμε για την αποδοχή της. Οι πολίτες γνωρίζουν και τις ακραίες θέσεις του κ. Γεωργιάδη και την καριέρα του στον λαϊκισμό. Το ζήτημα είναι να μην πληρώσουν τις άγριες διαθέσεις του», είχε δηλώσει χθες ο Μ. Κατρίνης.

«Λυπούμαι που ο κύριος Κατρίνης όταν δεχόταν την πρόσκλησή μου να διοριστεί πρόεδρος στον ΟΚΑΝΑ δεν είχε αντιληφθεί τα κυνικά μου σχέδια. Το λέω αυτό γιατί κάποια στιγμή και η υποκρισία πρέπει να τελειώνει σε αυτόν τον κόσμο. Εκτός εάν όταν διορίζω τον Κατρίνη είμαι καλός και όταν είμαι αντίπαλος του Κατρίνη είμαι κακός. Θα πω στον κ. Κατρίνη για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας, να χαλαρώσει λίγο. Καλός ο ΣΥΡΙΖΑ προς τα εκεί πάει φαίνεται», επισήμανε ο Α. Γεωργιάδης.

Μετά το σχόλιο του υπουργού Ανάπτυξης, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ παρενέβη στην εκπομπή.

«Έκανε μια πρόβλεψη ο κ. Γεωργιάδης ότι οδεύω προς το ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να του πω ότι παραμένω στο ΠΑΣΟΚ από το 2007, ενώ εκείνος έκανε άλλες επιλογές το 2012 προς το συμφέρον του και πήγε στη ΝΔ. Δεύτερον επειδή μίλησε με αήθη τρόπο χαρακτηρίζοντάς με ως υφιστάμενό του όταν ήμουν πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, που ανέλαβα σε μια εποχή κρίσης στην τρικομματική κυβέρνηση τότε. Ούτε ήμουν υφιστάμενος ούτε εσείς με διορίσατε. Να το ανακαλέσεττε» δήλωσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

«Ποιος σας διόρισε κύριε; Με ποιανού την υπογραφή μπήκατε στον ΟΚΑΝΑ;» ρώτησε ο  Α. Γεωργιάδης, με τον Μ. Κατρίνη να απαντά «με προτείνατε στη Βουλή με εξέλεξε η επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων».

«Ποιος σας πήγε στη Βουλή για να μπείτε; Ο λαϊκιστής Άδωνις Γεωργιάδης; Τώρα το θυμηθήκατε; Με ποιανού υπουργού την πρόταση σας εξέλεξε η επιτροπή; Πείτε το όνομα του υπουργού, μπορείτε να πείτε το όνομα; Εγώ κάθε φορά που στη Βουλή θα μου μιλάτε απρεπώς θα δείχνω το χαρτί του διορισμού σας από εμένα. Από εμένα από εδώ και εμπρός να ξέρετε θα μιλάτε πολιτικά και με σεβασμό. Αυτό που κάνατε ως ΚΙΝΑΛ την περασμένη εβδομάδα ήταν χυδαίο. Ντρέπομαι για την κ. Γεννηματά γιατί την είχα υψηλότερα στην εκτίμησή μου και μάλλον έκανα λάθος για αυτήν. Ήταν χυδαίο, αλλά αυτό που κάνατε χθες εσείς ήταν ακόμη χυδαιότερο», υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Για να είμαστε ήρεμοι σε εμένα θα δείχνετε σεβασμό όπως σας δείχνω και εγώ. Κάθε φορά που ο Κατρίνης θα μου κάνει αντιπολίτευση τύπου ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, θα του κοτσάρω τον διορισμό του από εμένα. Με περάσανε μάλλον για πολύ καλό στο ΚΙΝΑΛ και παρεξηγηθήκαμε. Ξέρουμε και εμείς το ανάποδο παιχνίδι και να πείτε στην κ. Γεννηματά να είναι πολύ προσεκτική μαζί μου από εδώ και εμπρός γιατί εγώ δεν ξεχνώ ποτέ τις χυδαιότητες και της έχω φερθεί πολύ καλά και πολύ αξιοπρεπώς, όσο ήμασταν και με εκείνη στην ίδια κυβέρνηση. Τώρα την πειράξαμε», σχολίασε ο Α. Γεωργιάδης.

Πηγή videos: enikos.gr

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Συνάντηση Γείτονα – Φλαμπουράρη: Ένας καφές έφερε… διάθεση για σενάρια