Δένδιας vs ΣΥΡΙΖΑ: «Πόλεμος» για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου20 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 6:40 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:46 μμ


Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Νίκου Δένδια και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η η Άγκυρα είναι έτοιμη για μια συμφωνία, «αρκεί η Ελλάδα να μάθει να μοιράζεται στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απάντησε στον Τούρκο ομόλογό του τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι διαχρονικά και πάντοτε έτοιμη για μια έντιμη συνεννόηση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, είναι όμως επίσης διαχρονικά και πάντοτε ανέτοιμη για ένα ανατολίτικο παζάρι και έναν ανέντιμο και καταχρηστικό συμβιβασμό».

Τις δηλώσεις Τσαβούσογλου σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας επίθεση σε όσους κατηγορούσαν την κυβέρνησή του για «προδοσία» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Τώρα, ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «όλα ήταν καλά και τα βρίσκαμε με τις ελληνικές κυβερνήσεις» στη μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου, μέχρι που ήρθε ο Τσίπρας που «είναι υπερβολικά πατριώτης», πως να το εκλάβω; Ως προσβολή ή ως παράσημο;».

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο Facebook, με αφορμή δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ως προς το ερώτημα που έθεσε για το πώς να εκλάβει τη εν λόγω δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ, δηλαδή ως προσβολή ή ως παράσημο, καλεί να το απαντήσουν «οι ψευδο-υπερπατριώτες, που έσκιζαν τα ρούχα τους για τον πατριωτισμό τους στη δήθεν «προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα έχουν πάθει αφωνία για όλα…».

Τώρα, ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «όλα ήταν καλά και τα βρίσκαμε με τις ελληνικές κυβερνήσεις» στη…

Geplaatst door Alexis Tsipras op Donderdag 20 februari 2020

Σφοδρή αντίδραση Δένδια

Πρωτοφανή χαρακτηρίζει την επίκληση δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από πλευράς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Είναι πρωτοφανές πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου Υπουργού, διεκδικώντας την… παρασημοφόρησή του», επισημαίνει ο κ. Δένδιας. «Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα».

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά Δένδια

«Πυρά» κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εκπροσώπου του, Αλέξη Χαρίτση, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλουτ Τσαβούσογλου.

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε να απαντήσουν οι ψευδο-υπερπατριώτες στο ερώτημα αν είναι προσβολή ή παράσημο τα όσα λέει ο Τσαβούσογλου για την κυβέρνησή του», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει:

«Το ότι έσπευσε να απαντήσει ο κ. Δένδιας δεν το λες και τιμητικό για τον ίδιο. Δεν περιμέναμε να απαντάει εξ’ ονόματος των πατριδοκάπηλων που το κόμμα του εξέθρεψε προεκλογικά. Περιμέναμε να τους καταδικάσει. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να επεδείκνυε έστω και μέρος αυτών των αντανακλαστικών απέναντι στην πρωτοφανή τουρκική προκλητικότητα και όχι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Δένδιας για Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα είναι πάντοτε ανέτοιμη για ένα ανατολίτικο παζάρι

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν να συμβιβάζονται (video)

Τσίπρας: Τώρα οι ψευδο-υπερπατριώτες έχουν πάθει αφωνία για όλα

Δένδιας: Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα