«Χυδαιότητα» οπαδών ΝΔ κατά Τσίπρα όταν έφευγε από Μαξίμου (video)8 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 3:51 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:48 μμ


Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού ο αρχηγός της ΝΔ ορκίστηκε πρωθυπουργός μετά τη χθεσινή νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής είναι παράδοση και ο κ. Τσίπρας ήταν εκεί για να παραδώσει το νεοκλασικό στον διάδοχό του, παρόλο που το 2015 ο προκάτοχός του, Αντώνης Σαμαράς δεν είχε πράξει αναλόγως. Αποτελεί άλλωστε δείγμα πολιτικού πολιτισμού και, μάλιστα, η συνάντηση των δύο έγινε σε χαλαρό κλίμα. 

Ωστόσο, ένα περιστατικό που δεν αρμόζει σε αυτό το πλαίσιο πολιτικού πολιτισμού συνέβη τη στιγμή που το αμάξι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έφευγε από την Ηρώδου Αττικού, καθώς ακούστηκαν γιουχαϊσματα από τους οπαδούς της ΝΔ που είχαν συγκεντρωθεί για να υποστηρίξουν τον αρχηγό τους και κάποιοι φώναζαν «Άντε γεια»… 

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Τσίπρας: Καρέ – καρέ η στιγμή που αποχωρεί από το Μαξίμου (photos – video)

Μητσοτάκης: «Παρέλαβε» το Μαξίμου από τον Τσίπρα

«Ο ελληνικός λαός μας έδωσε χθες εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα, θα την τηρήσουμε στο ακέραιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο. Και πρόσθεσε: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε στην κορυφή της σκάλας ο απελθών πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Μητσοτάκηςανέβηκε με ταχύ βήμα, αντάλλαξε σύντομη χειραψία για τους φωτογράφους με τον Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον συνόδευσε στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι μία διαδικασία που όπως επισήμανε χθες ο κ. Τσίπρας δεν είχε ακολουθηθεί το 2015 όταν έγινε εκείνος πρωθυπουργός αλλά δεν του παρέδωσε το Μαξίμου ο τότε προκάτοχός του, Αντώνης Σαμαράς.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

Και σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Πώς ο Τσίπρας «έσβησε» τον Σαμαρά την τελευταία μέρα στο Μαξίμου (video)

Τσίπρας: Καρέ – καρέ η στιγμή που αποχωρεί από το Μαξίμου (photos – video)

Μητσοτάκης: Η ζεστή αγκαλιά στη Μαρέβα και τα παιδιά του στην ορκωμοσία (photos – video)