Έκλεψε τις εντυπώσεις η Κατερίνα Νοτοπούλου στην δοξολογία του Αγίου Δημητρίου (photos)26 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 8:02 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:02 μμ


Πανηγυρική ήταν σήμερα η δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, για τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης Άγιο Δημήτριο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου, του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και πλήθος άλλων πολιτικών.

Την παράσταση έκλεψε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία τράβηξε όλα τα βλέμματα προσερχόμενη στη δοξολογία της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις ιστορικές επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

Η κυρία Νοτοπούλου φόρεσε ένα κομψό μπορντό φόρεμα, μαύρες γόβες και μαύρη ζακέτα ενώ είχε κάνει και ένα διακριτικό βάψιμο στο πρόσωπο. Στην εκκλησία κάθισε δίπλα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε εικόνες:

Τι γιορτάζει σήμερα η Θεσσαλονίκη

Διπλή γιορτή σήμερα για τη Θεσσαλονίκη. Η πόλη τιμά τον Άγιο Δημήτριο, Πολιούχο της πόλης, και γιορτάζει για την συμπλήρωση 106 χρόνων από την απελευθέρωσή της κατά τη «Μεγάλη Εξόρμηση» του Πρώτου Βαλκανικού Πολέμου.

Ο Άγιος Δημήτριος θεωρείται προστάτης και πολιούχος της Θεσσαλονίκης. Με τη βοήθεια του Αγίου η πόλη σώθηκε πολλές φορές από τις επιδρομές των Αβάρων, των Σλάβων και των Βουλγάρων.

Οι υπερασπιστές της διηγούνταν πολλές φορές ότι έβλεπαν έναν πολεμιστή πάνω στο άλογο του να προχωρεί μπροστά στα πλήθη και να καταδιώκει με το ξίφος του τους εχθρούς. Με αυτή την μορφή παρουσιάζεται και από τη βυζαντινή αγιογραφία.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Για… καφέ Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας στην πλατεία Αριστοτέλους (photos)

Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης – «Χρόνια πολλά» στη συμπρωτεύουσα (photos)