Μητσοτάκης: Το «χρήσιμο για ρουσφέτι» Γραφείο Θεσσαλονίκης τελικά διατηρείται (video)7 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:42 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:42 πμ


Τον -όχι και τόσο μακρινό- Μάρτιο του 2018, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του λοιδορούσε τον θεσμό του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, που ίδρυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα έλεγε: «Όλη η υποβάθμιση και εγκατάλειψη της πόλης καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη».

«Άχρηστο για τον πολίτη αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι» 

Αλλά και στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ τον επόμενο Σεπτέμβριο -και ενώ η Συμφωνία των Πρεσπών ήδη είχε υπογραφεί- ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποβάθμιζε το Γραφείο λέγοντας πως, όταν θα έρχεται στη Θεσσαλονίκη, «θα υπάρχουν και άλλοι χώροι που θα μπορούν να στεγάσουν τη δραστηριότητά μου, χωρίς να είναι απαραίτητο ένα ειδικό γραφείο» και πως δεν είχε σκεφτεί αν θα το διατηρήσει.

Χθες, Τρίτη, ο πρωθυπουργός «ξέχασε» όσα έλεγε και όχι μόνο διατήρησε το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αλλά μάλιστα όρισε ως επικεφαλής την τέως βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ και τέως αναπληρωτή τομεάρχη Παιδείας, Μαρία Αντωνίου, που δεν επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουλίου.

Συνεχίζοντας να αντιμετωπίζει μικροκομματικά τη Συμφωνία των Πρεσπών (την οποία δηλώσει ότι θα τηρήσει), η κυβέρνηση επικαλέστηκε ως δικαιολογία ακριβώς αυτή τη συμφωνία για να… δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιχειρώντας να αιτιολογήσει τη στροφή 180 μοιρών του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε ότι από τότε μεσολάβησε η Συμφωνία των Πρεσπών, υπενθυμίζοντας πως ο πρωθυπουργός έχει θέσει ως προτεραιότητα την προστασία του brand name Μακεδονία και ότι έκρινε σκόπιμο να διατηρηθεί ο θεσμός ώστε να υπάρξει πρόσωπο – δίαυλος του πρωθυπουργού για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δείτε όσα είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη: Η λαϊκή ετυμηγορία δεν είναι λευκή επιταγή

Μαρία Αντωνίου: Το «δεξί χέρι» του Μητσοτάκη στις γιορτές εθνικού διχασμού στο Βίτσι

Αποθεώνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά περιοδικά στον κόσμο

Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Η Αυγή»