ΝΔ: Χάος με τον Καιρίδη – «Είμαστε παιδιά Οθωμανών»9 Απριλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:20 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:53 πμ


«Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» και ευτυχώς που οι διαλέξεις στο πανεπιστήμιο του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ και ακαδημαϊκού, Δημήτρη Καιρίδη, είναι δημόσιες και έχουν καταγραφεί σε βίντεο, για να γνωρίζει ο κόσμος και ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι της ΝΔ, τα σημεία… τέρατα που ο εν λόγω καθηγητής διδάσκει στους φοιτητές του.

Ανθελληνικό παραλήρημα από Καιρίδη

Μπορεί ο Δημήτρης Καιρίδης να ήρθε στο προσκήνιο τα τελευταία 24ωρα για το «Ρεπούμπλικα Μακεντόνια αμετάφραστο», ωστόσο αυτό είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα της άποψής του για το μακεδονικό ζήτημα, το οποίο όπως εξηγούσε στους φοιτητές του «μισώ να το συζητώ».

Ο καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου έδωσε τα ρέστα του και μετέτρεψε διάλεξη του στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρίας στις 5 Μαΐου 2018 σε κρεσέντο εθνομηδενισμού. Η εισήγησή του στο σεμινάριο αφορούσε το θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο – Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής (Κύπρος – Αιγαίο – Μακεδονικό)».

Αφετηρία της σκέψης του Δημήτρη Καιρίδη είναι ότι «είμαστε παιδιά των Οθωμανών» και, όπως εξηγούσε, «ένας λαός μπορεί να αλλάξει το μέλλον του, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν του».

Σχέδιο Ανάν 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δημήτρης Καιρίδης αναμασά την τουρκική προπαγάνδα για το Αιγαίο και το Κυπριακό, παρέχοντας επιστημονικό άλλοθι στα διάφορα σχέδια τύπου «Ανάν» και συνδιαχείρισης του Αιγαίου. Ειδικά το Κυπριακό, ο Δημήτρης Καιρίδης το αντιμετωπίζει ως βαρίδι για την ελληνική εξωτερική πολιτική και υποστηρίζει πως «το Κυπριακό κατέστρεψε τις σχέσεις μας με την Τουρκία και μας οδήγησε στη χρεοκοπία». Αναφέρει, μάλιστα, ότι «χτίστηκαν καριέρες στο Κυπριακό. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα υπήρχε, αν δεν υπήρχε το Κυπριακό»!

Για την ουσία του κυπριακού ζητήματος, η τουρκική εισβολή και κατοχή περνούν σε δεύτερη μοίρα, καθώς, κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, «το Κυπριακό είναι κυρίως προϊόν μιας εσωτερικής πολιτικής σύγκρουσης, εντός των Ελλήνων κυρίως της Κύπρου, αλλά όχι μόνο»! Το απαύγασμα της σκέψης του κ. Καιρίδη συνίσταται στο ότι «η Κύπρος ως έναν βαθμό έμεινε ελληνική χάρη στους Άγγλους…». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει πως «η αλήθεια είναι ότι τη χούντα την έριξαν οι Τούρκοι».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

ΝΔ: Πρώην υπουργός του Καραμανλή κατεβαίνει για δήμαρχος

Novartis: «Μαζί σου Ανδρέα» λέει ο Άδωνις και προαναγγέλλει μηνύσεις (video)

Μητσοτάκης: Απίστευτη «γκάφα» με selfie για τον πρόεδρο της ΝΔ (video)

Πηγή: Δημοκρατία