ΝΔ: Σε «θολά νερά» για τις Πρέσπες20 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 4:43 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:43 μμ


Εκτεθειμένη βρίσκεται η κυβέρνηση της ΝΔ μετά τις πρώτες τοποθετήσεις των υπουργών της για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τα θετικά στοιχεία που είδαν οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Νίκος Παναγιωτόπουλος και η επιβράβευση του Γιώργου Μαυρωτά, που ψήφισε τη συμφωνία, με την τοποθέτησή του στη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, «θολώνουν» τη θέση που είχε διατυπώσει προεκλογικά η ΝΔ.

Οργή και «παγωμάρα» στη ΝΔ για τις Πρέσπες 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καλείται να ξεκαθαρίσει απόλυτα τη στάση του κόμματος. Όσο και αν προσπάθησε προχθές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να κάνει… κωλοτούμπα από την αρχική του δήλωση στο συνέδριο του Economist, αυτό δεν αρκεί. Όχι μόνο για τον ίδιο, ο οποίος είχε παρευρεθεί και στο πρώτο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε πει πως «αν εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον». 

Προχθές υποστήριξε ότι ήταν σαφής ο αποδέκτης. Αν και το μήνυμα εστάλη «ανεπαισθήτως στη διπλωματική γλώσσα» και δεν έχουν καμία σχέση αυτά που είπε με το αν αρέσει ή δεν αρέσει η Συμφωνία των Πρεσπών. «Η συμφωνία προφανώς δεν μου αρέσει, προφανώς δεν αρέσει στη ΝΔ, προφανώς δεν αρέσει στην κυβέρνηση», δήλωσε προς άρση των… παρερμηνειών. 

Διαφωνίες

Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ προεκλογικά, είχε εκφράσει τη διαφωνία της με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είχε δεσμευτεί -αφού δεν μπορεί να την καταργήσει- ότι ως κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να αμβλύνει τις «αρνητικές συνέπειες για τη χώρα». Από τις δηλώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου, αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πάντως, δεν φάνηκε να είναι σαφές κάτι τέτοιο. 

Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Δημοκρατία» 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Κυρανάκης: Έριξε «καρφάρα» για τη Συμφωνία των Πρεσπών (photo)

ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ: Τα man-to-man Τομεαρχών – Υπουργών (video)

Ο Στουρνάρας «τραπέζωσε» τον Σαμαρά – Τι συζήτησαν