Το επεισόδιο στο Δίστομο με Ζωή, Γερμανό Πρέσβη και Γλέζο (video)11 Ιουνίου 2017 · Ώρα δημοσίευσης: 2:21 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:23 πμ


Ανάρπαστο έγινε στα ειδησεογραφικά site και στα social media το βίντεο με το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στην εκδήλωση της επετείου της σφαγής του Διστόμου. Η κάμερα κατέγραψε την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας να επιχειρεί να παρεμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι, καθώς και την παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου.

Η θλιβερή επέτειος μνημονεύτηκε, χθες, από την πολιτική ζωή του τόπου με μια λιτή εκδήλωση στο μνημείο για τους 220 άμαχους που έχασαν τη ζωή τους από τη θηριωδία των Ναζί.

Το χρονικό του επεισοδίου

Όλα άρχισαν όταν ο Γερμανός πρέσβης στη χώρα μας Πέτερ Σόοφ, κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων. Εκείνη τη στιγμή, η πρώην πρόεδρος της Βουλής σηκώθηκε και στάθηκε μπροστά στο μέρος όπου γινόταν η τελετή, θέλοντας να εμποδίσει την κατάθεση. Απευθυνόμενη στα αγγλικά στον Γερμανό πρέσβη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο ίδιος δεν δικαιούται να βρίσκεται εκεί εξαιτίας της στάσης που κρατά η χώρα του για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο Μανώλης Γλέζος σηκώθηκε, πήρε τον Γερμανό πρέσβη από το χέρι, παρέκαμψε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον οδήγησε στο σημείο όπου καταθέτονταν τα στεφάνια.

«Το παιδί του εγκληματία, όσα εγκλήματα και αν έχει κάνει ο πατέρας του, η μάνα του, δεν ευθύνεται για αυτά» δήλωσε, στη συνέχεια, ο Μανώλης Γλέζος.

Δείτε το στιγμιότυπο όπως κυκλοφόρησε στα social media:

Στη συνέχεια, με ανάρτησή της στο Facebook, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «τα στεφάνια που επικυρώνουν την άρνηση αποκατάστασης αυτών των εγκλημάτων δεν είναι συγγνώμη, αλλά κοροϊδία». Όπως υποστηρίζει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, η Γερμανία δεν έχει δικαίωμα να καταθέτει στεφάνι στο μνημείο των σφαγιασθέντων.