Όταν ο Μητσοτάκης έλεγε γιατί να μην απολυθούν και εκπαιδευτικοί (video)4 Ιουνίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 4:58 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:58 μμ


Ένα βίντεο που διέρρευσε δείχνει τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, το 2014, σε μία στιγμή νεοφιλελεύθερης… έκφρασης να διερωτάται «γιατί να μην απολυθούν και εκπαιδευτικοί;».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση με εκπαιδευτικούς πριν από πέντε χρόνια λέει «αν υπάρχει ανάγκη να απολυθούν εκπαιδευτικοί γιατί να μην απολυθούν και εκπαιδευτικοί;» με τους παρευρισκόμενους να απαντάνε «γιατί τους χρειαζόμαστε».

Αυτό όμως δεν πτόησε τον πρόεδρο της ΝΔ ο οποίος ανταπάντησε: «Α ναι, όλους;»

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ο Σαμαράς διψάει για εκδίκηση και «κλείσιμο λογαριασμών»

Για εκδίκηση δείχνει ότι διψάει ο Αντώνης Σαμαράς, θεωρώντας ιστορική ευκαιρία για τη χώρα την οριστική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι δεν είναι προσωπικό του θέμα η δέσμευση του «να τους πάει ως το τέλος» και καταλήγει εμφατικά υποστηρίζοντας ότι η ενότητα των Ελλήνων θα αποκατασταθεί μόνο «αφού κλείσουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν. Κι αφού θάψουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος. Για να πάψουν να μας στοιχειώνουν.». Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς, κάνοντας εμφανή τη διάθεσή του για τη ρεβάνς του 2015 και την ήττα του από τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έκανε κι ένα καλό», υποστηρίζοντας ότι «τα απολιθωμένα ιδεολογήματα της Αριστεράς έχουν πλέον καταρρεύσει! Όχι μόνον από τους αντιπάλους της, αλλά από την ίδια τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Κι αυτό ανοίγει το δρόμο για μια νέα «μεταπολίτευση» στην Ελλάδα! Αυτή είναι ιστορική ευκαιρία για τη χώρα».

Ο Αντώνης Σαμαράς υπαινίσσεται μάλιστα δικαστικές διώξεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικών ή κομματικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, εστιάζοντας σε τέσσερα συγκεκριμένα ζητήματα: στη Novartis, εμμένοντας στην άποψη περί σκευωρίας, στο πρώτο εξάμηνο του 2015 με υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη, στις «σχέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ με το παρακράτος των κουκουλοφόρων και τον Ρουβίκωνα, καθώς και στον τρόπου που χειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μείζονα εθνικά συμφέροντα – από τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, έως τις αντίστοιχες με την Τουρκία.

«Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη λίγα 24ωρα πριν προκηρυχθούν οι εκλογές»  σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι τα «συντροφικά μαχαιρώματα» και οι εσωτερικές έριδες στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι διαλυτικές στο εξής.

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία»

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: ΝΔ: Ήττα Μητσοτάκη και Αυγενάκη… εντός έδρας