Σπυράκη: Από «υπουργός Ενέργειας» υποψήφια ευρωβουλευτής1 Απριλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:52 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:52 μμ


Η μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, φαίνεται πως αυτοπαρουσιαζόταν σε διάφορους ισχυρούς επιχειρηματικούς κύκλους ως «σίγουρη υπουργός Ενέργειας», στην περίπτωση που το κόμμα της Πειραιώς κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές.

Με συνοπτικές διαδικασίες στο ευρωψηφοδέλτιο η Σπυράκη

Όπως ήταν αναμενόμενο, κάποια στιγμή τα μαντάτα έφτασαν στα αυτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αμέσως της έδειξε την άγουσα από την Α΄Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ο πρόεδρος της ΝΔ πληροφορήθηκε για τις υπουργικές ανησυχίες της Μαρίας Σπυράκη την κάλεσε στο γραφείο του και της ανακοίνωσε, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, ότι δεν θα είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές, αλλά στις ευρωεκλογές.

Στη Θεσσαλονίκη πάντως οι βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για το γεγονός ότι η πρώην εκλεκτή του Μητσοτάκη και φίλη της Μαρέβας τούς «άδειασε τη γωνιά».

Σοφία Ζαχαράκη: Οι… γάιδαροι της Σπυράκη προκαλούν απορίες

Τα καθήκοντά της ως εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε την Παρασκευή η Σοφία Ζαχαράκη μετά από μία σύντομη «τελετή παράδοσης-παραλαβής», παρουσία του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη και της απελθούσης Μαρίας Σπυράκη.

Μάλιστα, η κ. Σπυράκη έκανε και ένα δώρο στην αντικαταστάτριά της, που μπορεί πολλοί να συνδέσουν με… πρόσωπα και καταστάσεις. Της δώρισε ένα τσαντάκι, ένα νεσεσέρ, με τέσσερις γάιδαρουςζωγραφισμένους πάνω του.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε αρχικά αίσθηση, καθώς κανείς δεν καταλάβαινε τη σημασία της. Από το περιβάλλον της Σπυράκη διαρρέεται, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ότι η… ποιήτρια ήθελε μάλλον να πει στη διάδοχό της πως θα χρειαστεί γαϊδουρινή υπομονή για να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: ΝΔ: Πονοκέφαλος για το ευρωψηφοδέλτιο

ΝΔ: Η μεγάλη απόδραση από τη «δεξιά πολυκατοικία»

Τα φερέφωνα της διαπλοκής καταγγέλλουν…