Σταύρος Κοσκωτάς: Με ποιον κατεβαίνει δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά3 Απριλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 10:30 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:36 μμ


Ο αδελφός του Γιώργου Κοσκωτά, Σταύρος, κατεβαίνει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στον Πειραιά.

Ο Σταύρος Κοσκωτάς θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Πειραιάς Σε Τάξη» με τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Κωνσταντίνο Νιζάμη.

O Στ. Κοσκωτάς έδωσε συνέντευξη στην koinoniki.gr, για τους λόγους που αποφάσισε να είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Από την εποχή που αποκτήσαμε τον Ολυμπιακό δέθηκα µε τον Πειραιά, λάτρεψα τον Θρύλο και τους Πειραιώτες µε απόδειξη όλα αυτά που καταφέραμε να κάνουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα εκείνη την εποχή. Και σήμερα θέλω να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες µου στον Πειραιά για έναν πιο όμορφο, άνετο, λειτουργικό και οικονομικά ανεξάρτητο τρόπο ζωής. Ο Κώστας Νιζάµης αδελφικός φίλος µου ζήτησε να τον βοηθήσω στον αγώνα που δίνει στις δημοτικές εκλογές του 2019. Ο Κώστας είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, οικογενειάρχης, µε τρομερή ηθική και δυνατά πιστεύω στο τρίπτυχο: Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια. Εκτίμησα την πρότασή του και αποφάσισα να προσφέρω τις υπηρεσίες µου για έναν σκοπό που ενστερνίζομαι και εγώ και δεν είναι άλλος από τον σύγχρονο και ανεξάρτητο Πειραιά που θα κρατήσει όμως την παραδοσιακή του ομορφιά και ζεστασιά».

Σταύρος Κοσκωτάς: 25 χρόνια ασύλληπτος

Στις 26 Νοεμβρίου του 1988 ο Γιώργος Κοσκωτάς συλλαμβάνεται στη Βοστώνη. Για 2,5 χρόνια κρατείται στις φυλακές του Σάλεμ και τον Ιούνιο του 1991 εκδίδεται στην Ελλάδα.

Την ίδια χρονιά δικάζεται, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση δισεκατομμυρίων, πλαστογραφία και παρακώλυση ελέγχου της δικαιοσύνης. Καταδικάζεται με 25 χρόνια φυλάκισης. Εκτίει τελικά τα 3/5 της ποινής στον Κορυδαλλό και αποφυλακίζεται το 2001.

Ο Γιώργος ήταν ο μόνος Κοσκωτάς που πλήρωσε για τις παρανομίες του. Όχι όμως και ο μόνος καταζητούμενος.

Πολλοί δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του αδελφού του Σταύρου, δεξί χέρι του Γιώργου σε όλες τις δραστηριότητες. Ήταν αντιπρόεδρος στις παντός είδους τραπεζικές, εκδοτικές και αθλητικές επιχειρήσεις.

Στις αρχές του ’80 τα δύο αδέλφια συγκρότησαν την πρώτη εταιρεία τους real estate, με αντικείμενο την κατασκευή 15 βιλών στην Εκάλη.

Ο Σταύρος ήταν επίσης αυτός που συναντήθηκε με τον Δημήτρη Σαραβάκο και του πρόσφερε «ξερά» προκαταβολή 50 εκατομμυρίων δραχμών για να κλείσει η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης το 1990, πριν ακόμα δηλαδή εκδοθεί στην Ελλάδα ο αδελφός του.

Το ένταλμα αφορούσε «την αξιόποινη πράξη της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος εξακολουθητικής κακουργηματικής υπεξαιρέσεως ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από ιδιοτέλεια, κατ’ εξακολούθηση και από κοινού, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος ελληνικής τράπεζας».

Δεν κατέστη όμως ποτέ εφικτό να εκτελεστεί. Ο Σταύρος ήταν ήδη άφαντος, με μια… κινηματογραφική εξαφάνιση.

Ακολούθησε δικαστικό βούλευμα εναντίον του για να διατηρηθεί σε ισχύ το ένταλμα σύλληψής του.

Ο Στ. Κοσκωτάς ουδέποτε συνελήφθη. Έζησε υπόδικος για 25 χρόνια.

Τον Ιούνιο του 2014 απαλλάχτηκε από κάθε κατηγορία, καθώς μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος, τα αδικήματά του παραγράφηκαν και επέστρεψε στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από koinoniki.gr, menhouse.gr, reader.gr

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Μάριος Αθανασίου: Υποψήφιος με τη Ρένα Δούρου ο ηθοποιός

Ηλίας Ψινάκης: Κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές ο δήμαρχος Μαραθώνα (photos)

Υποψήφια ευρωβουλευτής και η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη