Τσίπρας: «Έγραψε» η ατάκα στον Παντοκαφενέ (video)22 Ιουνίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:15 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:21 μμ
tsipras4pantokafenes


O Άλεξης Τσίπρας βρέθηκε σήμερα 22/6 στο ΚοινΣΕΠ του Παλαιού Φαλήρου και συνομίλησε με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων. Οι νέοι «StatUpers» παρουσίασαν στον πρωθυπουργό τις καινοτόμες ιδέες τους και εκείνος τους άκουσε με περίσσιο ενθουσιασμό.

tsipras_pantokafenes

Οι νέοι επιχειρηματίες τόνισαν ότι μέσω του προγράμματος Digital Greece βρήκαν τον τρόπο να παραμείνουν στη χώρα. Όταν μάλιστα εξήγησαν στον Αλέξη Τσίπρα ότι δημιούργησαν την πρώτη ελληνική κάψουλα με χαρμάνια ελληνικών βοτάνων εκείνος θέλησε να κάνει ένα αστείο καθώς εκείνη την στιγμή έπινε έναν Freddo esspreso:

tsipras2_pantokafenes

«Μπράβο, γιατί πίνουμε και 4-5 καφέδες τη μέρα!Μπας και τον κόψουμε» και όλοι έσκασαν στα γέλια!

Τσίπρας: Η Ελλάδα της δημιουργίας θα κερδίσει την παρασιτική Ελλάδα

Εκλογές 2019: « Η Ελλάδα της δημιουργίας θα κερδίσει την παρασιτική Ελλάδα» ήταν το μήνυμα που έστειλε προς πάσα κατεύθυνση ο Αλέξης Τσίπρας από το Παλαιό Φάληρο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σήμερα το πρωί επισκέφθηκε το ΚοινΣΕΠ του Παλαιού Φαλήρου και συνομίλησε με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων.

Οι δύο Ελλάδες που συγκρούονται 

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για δύο Ελλάδες που συγκρούονται, στην Ελλάδα της δημιουργίας και της υγειούς επιχειρηματικότητας, των νεοφυών επιχειρήσεων απέναντι στην παρασιτική Ελλάδα, την Ελλάδα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το τελευταίο εμπόδιο που έμεινε για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι όπως λένε οι αντίπαλοί μας το υψηλό μισθολογικό κόστος και το εργασιακό πλαίσιο.

«Η δημιουργική Ελλάδα θα κερδίσει»

Το εμπόδιο είναι η παρασιτική Ελλάδα, η φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή, οι offshore, η απουσία κινήτρων για την υγιή επιχειρηματικότητα. Αν χρειάζεται οδοστρωτήρας είναι στη διαφθορά και στην διαπλοκή, στην παρασιτική Ελλάδα και όχι στους μικρούς που θέλουν να δημιουργήσουν». «Υπάρχουν δύο Ελλάδες που συγκρούονται», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε «η δημιουργική Ελλάδα θα κερδίσει».

Ξεκινώντας την ομιλία του και έχοντας απέναντί του εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων αλλά και τους νέους με υστέρηση που διαχειρίζονται το ΚοινΣΕΠ του Παλαιού Φαλήρου είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε ένα κοινωνικό παντοπωλείο, σε έναν χώρο που λειτουργεί από την αυτενέργεια των ενεργών πολιτών και δίνουν ένα στίγμα του τι σημαίνει η δραστηριοποίηση στην κοινωνική οικονομία που μπορεί να συνδυάσει τις θέσεις εργασίας και την κοινωνική προσφορά».

O πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για έναν νέο μοντέλο που αφορά οικονομική ανάπτυξη, «που προσπαθήσαμε να αναδείξαμε ως απάντηση στην ανεργία, γιατί θέλουμε υγιή επιχειρηματικότητα, θέλουμε νέους που θα έχουν ευκαιρία να δημιουργήσουν στον τόπο μας και να έχουν πορεία ικανοποιητικής δραστηριότητας αλλά και κερδοφορίας που να έχει αντανάκλαση στο κοινωνικό σύνολο».

tsipras

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Τσίπρας: Απίστευτη ατάκα για το ντιμπέιτ