«Ύμνοι» Πάπα για Αλέξη Τσίπρα με πρόταση για Νόμπελ1 Απριλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 1:31 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:25 μμ


Ο Πάπας Φραγκίσκος, με δήλωσή του, «αποθέωσε» τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα πρότεινε να πάρει το Βραβείο Νόμπελ.

Αναφερόμενος ο Ποντίφικας στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού, δήλωσε τα ακόλουθα, σύμφωνα με το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ύμνοι» Πάπα

«Μίλησα μια φορά με έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο που σέβομαι και θα πω το όνομα: Αλέξης Τσίπρας.

«Και μιλώντας για αυτό και τις συμφωνίες που δεν άφηναν τους μετανάστες, μου εξήγησε τις δυσκολίες, αλλά στο τέλος μου μίλησε από την καρδιά και είπε αυτή τη φράση: “Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πριν από τις συμφωνίες”. Αυτή η φράση αξίζει το βραβείο Νόμπελ», είπε ο αρχιερέας της Ρώμης.

Ο Πάπας έκανε την παραπάνω δήλωση μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο παπικό αεροπλάνο, που τον συνόδευαν στην πτήση επιστροφής του από την πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ, στη Ρώμη.

Ο Φραγκίσκος αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας για το μεταναστευτικό και τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη που βαραίνει τη χώρα μας και την Ιταλία τα τελευταία χρόνια.

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση και για το πώς σχολιάζει την πολιτική Τραμπ για το τείχος στο Μεξικό, αλλά και τα τείχη εντός Ευρώπης, αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και στο Νόμπελ Ειρήνης.

Η επίσκεψη στο Βατικανό

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρώτος αριστερός Ευρωπαίος πολιτικός, που έγινε δεκτός στο Βατικανό και ταυτόχρονα ο πρώτος αρχηγός ελληνικού κόμματος που συνάντησε τον Πάπα.

Επίσκεψη Πάπα στη Λέσβο

Στα μέσα Απριλίου 2016, ο Πάπας Φραγκίσκος ήρθε στην Ελλάδα για να επισκεφθεί τους πρόσφυγες στη Λέσβο.

Στο αεροδρόμιο του νησιού τον είχαν υποδεχθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Ποντίφικας τότε ευχαρίστησε τον ελληνικό για τη γενναιοδωρία που επέδειξε και τόνισε ότι η Ελλάδα δείχνει ότι εξακολουθεί να δίνει το παράδειγμα της ανθρωπιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας τον Πάπα στη Λέσβο, είχε αναφερθεί σε μια σημαντική και ιστορική επίσκεψη, υπογραμμίζοντας ότι είναι μια «πολύ σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος και να δοθεί η δυνατότητα μιας νόμιμης οδού γι΄αυτούς τους ανθρώπους που φεύγουν από τις εστίες τους και ψάχνουν να βρουν καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη».

Είχε τονίσει ακόμη ότι είναι μια ευκαιρία «να αναδείξουμε ότι τόσο οι πολίτες των νησιών μας όσο και στο σύνολό του ο ελληνικός λαός παρά τις μεγάλες δυσκολίες του, παρά το γεγονός ότι υπέφερε άδικα από σκληρά μέτρα λιτότητας όλα αυτά τα χρόνια που κάποιοι άλλοι επέβαλαν, έδειξε ανθρώπινο πρόσωπο και αλληλεγγύη».

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε απευθυνόμενος στον Πάπα περήφανος για τη στάση των Ελλήνων «τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι εταίροι μας και μάλιστα στο όνομα της χριστιανικής Ευρώπης, ύψωναν τείχη και φράχτες για να εμποδίσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:Ανάστημα Τσίπρα στις απειλές Ερντογάν