Η πολιτική εξαχρείωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η Γνώμη της «Νέας Σελίδας»17 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 5:20 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:40 μμ


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεδίωξε να απαξιώσει το πρόσωπο του πρωθυπουργού και ταυτόχρονα να μηδενίσει τη σημασία των θετικών μέτρων της κυβέρνησης, που έχουν ως κορυφαίο επίτευγμα -και σε πολιτικό και σε οικονομικό επίπεδο- τη μη περικοπή των συντάξεων.

Επέλεξε για τον σκοπό αυτό ο αρχηγός της ΝΔ την πιο άθλια και ευτελή «μέθοδο» και στάση.

Το άηθες και απαράδεκτο ύφος του, οι προσβλητικές εκφράσεις κατά του Αλέξη Τσίπρα εναρμονίστηκαν πλήρως με το χυδαίο και συκοφαντικό «εφεύρημά» του περί «συναλλαγής» της συμφωνίας των Πρεσπών με τις συντάξεις. Είναι απόλυτα οικείος αυτός ο τρόπος σκέψης και ερμηνείας των γεγονότων για τον κύριο Μητσοτάκη.

Μήπως ο ίδιος δεν εισήλθε και δεν πορεύτηκε στην πολιτική με μόνο προσόν το «κληρονομικό δικαίωμα»;

Μήπως ο ίδιος δεν υπήρξε «προϊόν» συναλλαγής, αλληλοεκβιασμών και συμβιβασμών προκειμένου να «τοποθετηθεί» στην αρχηγία της ΝΔ, αφού εκτιμήθηκε (και ορθώς) από την ακροδεξιά – εθνικιστική «τρόικα» των Αντώνη Σαμαρά, Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη ότι ο ίδιος είναι «ευχερώς διαχειρίσιμος» λόγω της πολιτικής του μετριότητας και της περιορισμένης απήχησής του στο κόμμα της ΝΔ και στο εκλογικό σώμα;

Μήπως και η ίδια η κυβερνητική – μνημονιακή παρουσία του κυρίου Μητσοτάκη δεν υπήρξε αποτέλεσμα συναλλαγής και χειραγώγησής του από την «τρόικα»;

Μήπως και τώρα η συναλλαγή του και η εξάρτησή του από τη διαπλοκή δεν αποτελεί το πιο «σοβαρό» πολιτικό του εφόδιο;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις «καταγγελίες» του περί συναλλαγής στρέφεται στην ουσία κατά των Ευρωπαίων αξιωματούχων, των ηγετών και πρωθυπουργών που ανήκουν στη δική του κομματική οικογένεια, στο ΕΛΚ. Τους οποίους μάλιστα ο ίδιος ικέτευσε γονυπετής, εκλιπαρώντας τους να περικοπούν οι συντάξεις, αυτοαπαξιωνόμενος και ευτελιζόμενος μπροστά στα μάτια τους.

Σήμερα εισπράττει τα επίχειρα…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να μειώσει τον Αλέξη Τσίπρα, να ευτελίσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και να ακυρώσει τη θετική πορεία της χώρας. Χρησιμοποίησε όμως ως «μέσον» τον πολιτικό βούρκο. Στον οποίο ο ίδιος βυθίζεται αναπόφευκτα.

«Νέα Σελίδα»

Δημοσιεύθηκε στο φύλλο 80 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Οι πολιτικοί έμποροι της πατρίδας και της Μακεδονίας

«Χορηγός» της Αλεξίας Μπακογιάννη ο Λαυρεντιάδης

12o συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ή το μνημόσυνο της παραδοσιακής Δεξιάς

Άδωνις – Αλαφούζος φωτογραφίζονται χαμογελαστοί μετά την έκρηξη στον ΣΚΑΪ

ΣΚΑΪ: Άγριος καβγάς Πορτοσάλτε – Τριανταφυλλόπουλου για τη βόμβα στο κανάλι (photos)