Δημήτρης Σκαρμούτσος: Το παρασκήνιο της αποχώρησής του από τον ΣΚΑΪ24 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 8:14 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:15 πμ


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έδωσε συνέντευξη στο Page 2 της «Νέας Σελίδας» και είπε πολλά. Ο παρουσιαστής της εκπομπής Food and Friends είπε στον Γιάννη Πουλόπουλο γιατί δεν συνέχισε τη συνεργασία του με τον Σκάι και αποκάλυψε ότι ήταν η πρώτη επιλογή για το «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου» που τελικά έκανε ο Έκτορας Μποτρίνι.

Φέτος, το «Food and Friends» το παρακολουθούμε από τον ΑΝΤ1. Γιατί δεν συνέχισες τη συνεργασία σου με τον Σκάι;

Οι πρώτες συζητήσεις για το «Food and Friends» είχαν γίνει έτσι κι αλλιώς με τον ΑΝΤ1. Όταν έφυγα από το Star ήμουν σε επικοινωνία με τον ΑΝΤ1, αλλά δεν ήταν έτοιμος για να εντάξει στο πρόγραμμά του μία εκπομπή μαγειρικής. Γενικότερα, με τον συγκεκριμένο σταθμό έχουμε συζητήσει κατά καιρούς για διάφορα projects, τα οποία δεν έγιναν, είτε γιατί εγώ είχα κάποια άλλη δέσμευση, είτε γιατί δεν προχώρησαν τελικά. Η πρώτη προσέγγιση είχε γίνει, αν θυμάμαι καλά, για το «Top Chef», αλλά εγώ τότε είχα υπογράψει με το Mega για το «Master Chef». Η πιο πρόσφατη πρόταση ήταν από τον Γιάννη Λάτσιο για το «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου». Τώρα ήρθε και «κούμπωσε» το πράγμα και χαίρομαι πολύ γιατί ο ΑΝΤ1 είναι ο σταθμός που πάντα ήθελα να ανήκω.

Στον Σκάι ήθελαν να κρατήσουν το «Food and Friends» ή ήταν συναινετικό το διαζύγιο;

Ήταν συναινετικό το διαζύγιο. Ούτε εγώ ήθελα να ανανεώσω τη συνεργασία μου, ούτε ο Σκάι.

Ως τηλεθεατής ποια εκπομπή μαγειρικής σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον;

Οι εκπομπές του Άκη Πετρετζίκη είναι διαχρονική αξία, γιατί κάνει πάντα πολύ καλή δουλειά. Μου άρεσε πολύ και η ταξιδιωτική εκπομπή του Βασίλη Καλλίδη. Έχει πολύ ωραία εικόνα!

Πολλοί λένε ότι το να είναι κάποιος καλός τηλεοπτικός σεφ, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και καλός μάγειρας.

Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό. Η πλειοψηφία των σεφ που είναι σε μία εκπομπή στην τηλεόραση έχουν ή δουλεύουν σε κάποιο εστιατόριο. Δηλαδή, τι; Αν ένας σεφ μαγειρεύει στην τηλεόραση, δεν μαγειρεύει; Έχω ακούσει να χρησιμοποιείται ο όρος «τηλεοπτικός σεφ» από συναδέλφους μου και θεωρώ ότι το έκαναν από κακία, θέλοντας να υποβιβάσουν τον άλλον. Για εμένα, δεν υπάρχει καμία διαφορά! Ίσα- ίσα αν λέμε ότι η μαγειρική στην Ελλάδα έχει κάνει άλματα, αυτό οφείλεται στην προβολή που πήρε μέσα από την τηλεόραση.

Πιστεύεις ότι Master Chef βοηθάει τη μαγειρική, ή απλά οι τηλεθεατές μένουν στο ριάλιτι;

Όποια εκπομπή δείχνει συνταγές βοηθάει τη μαγειρική. Σίγουρα, όλα τα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με το ριάλιτι δεν βοηθάνε, αλλά είναι μέσα στο πακέτο.

Όταν ήσουν στο «Master Chef» του Star υπήρξαν στιγμές που ένιωσες άβολα, γιατί αισθάνθηκες ότι το ριάλιτι ξεπερνάει το κομμάτι της μαγειρικής;

Έχω λάβει μέρος σε τρία Master Chef στο Mega, όπου δεν υπήρχε καθόλου το κομμάτι του ριάλιτι. Ήταν ένας διαγωνισμός μαγειρικής, που πήγαινε μάλιστα και πολύ καλά σε τηλεθέαση, γιατί αυτές ήταν οι οδηγίες που μας είχαν δώσει από το κανάλι και από την εταιρία παραγωγής του εξωτερικού που παραχώρησε τα δικαιώματα. Και στο πρώτο Master Chef του Star απουσίαζε εντελώς το ριάλιτι στοιχείο. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πει αν είναι καλό ή κακό σε ένα παιχνίδι να υπάρχει το στοιχείο του ριάλιτι. Απλά, εγώ δεν μπορούσα να το στηρίξω. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να μη συνεχίσω. Δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός μου να είμαι στην τηλεόραση, ούτε την κυνήγησα ποτέ! Τυχαία βρέθηκα και τυχαία παραμένω. Για εμένα είναι σημαντικό που στα 50 μου έχω τέσσερα εστιατόρια και μία μεγάλη εταιρεία catering. Η τηλεόραση δεν είναι τόσο σημαντική.

Από αυτά που λες καταλαβαίνω ότι ήταν δική σου απόφαση να μην είσαι στα επόμενα Master Chef και όχι του Star.

Η απόφαση ήταν καθαρά δική μου. Τους έπιασα και τους είπα ότι δεν μπορώ να εξυπηρετήσω αυτό το concept, ούτε μπορώ να αλλάξω χαρακτήρα. Αν έσκυβα το κεφάλι και έλεγα «θα κάνω ότι μου πείτε», θα παρέμενα.

Δημοσιεύτηκε στο «Page 2» στο φύλλο 142 της «Νέας Σελίδας» που κυκλοφόρησε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020