«Δια-δηλωσίες»9 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 2:11 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:07 μμ


Μόλις λίγες μέρες μετά την ομιλία του ολογράμματος του Μαχάτμα Γκάντι στα κεντρικά γραφεία της UNESCO στο Παρίσι για την Παγκόσμια Ημέρα μη Βίας, στην Αθήνα συνέβησαν επεισόδια στη διάρκεια της πορείας του ΠΑΜΕ με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕξ Μάικ Πομπέο.

Του Ανδρέα Ρηγόπουλου

To θέμα δεν θα είχε λάβει μεγάλη έκταση αν δεν τραυματιζόταν ένας αστυνομικός από έναν διαδηλωτή ο οποίος λειτούργησε ως «καρατέκα», θυμίζοντάς μας τον πρώην επαγγελματία πυγμάχο που είχε επιτεθεί κατά αστυνομικών στη διάρκεια διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» τον προηγούμενο χειμώνα στο Παρίσι.

Προφανώς και η χρήση βίας ένθεν κακείθεν δεν είναι ότι πιο εποικοδομητικό για την ομαλή δημοκρατική λειτουργία της χώρας, ωστόσο στην Γαλλία δεν βρέθηκε κάποιος πολιτικός να δημοσιοποιήσει το όνομα του πυγμάχου, κάτι που συνέβη στη χώρα μας και χωρίς λόγο, στοχοποιώντας ταυτόχρονα ένα ολόκληρο κόμμα. Η ταυτοποίηση ενός προσώπου για οποιοδήποτε λόγο είναι δουλειά των αστυνομικών αρχών και όχι των πολιτικών.

Και επιστρέφοντας στον τίτλο μας τίθεται το ερώτημα αν μπορεί ένας αναγραμματισμός να σκιαγραφήσει την ποιότητα της δημοκρατίας. Μπορεί όχι, μπορεί και ναι. Η συνέχεια θα δείξει…

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Νεοθωμανικός επεκτατισμός