Κωλοτούμπα Άδωνι μετά το «χαστούκι» από Κυριάκο – Αναγνωρίζει τη Βόρεια Μακεδονία13 Φεβρουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:39 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:44 πμ


Με μια θεαματική κωλοτούμπα, ο Άδωνις Γεωργιάδης κηρύσσει τη λήξη του αγώνα για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας στο όνομα μια μελλοντικής υπουργικής καρέκλας. 

Μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλέσει τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία». Τώρα τα γυρίζει και δηλώνει ότι ως υπουργός θα σεβαστεί τα συμφωνηθέντα μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια διεθνής συμφωνία, η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία δεσμεύει τα επίσημα όργανα του κράτους. Το πώς θα αποκαλεί καθένας ως πρόσωπο τη γειτονική χώρα είναι άλλο θέμα. Θα τη λέω Σκόπια, όπως έλεγα πάντα, το κράτος των Σκοπίων. Αν είμαι υπουργός σε επίσημη αποστολή θα σέβομαι όσα ορίζει η διεθνής συμφωνία».

Προσπαθεί να κατευνάσει τη «γαλάζια» ηγεσία μετά το στοπ στον Μπογδάνο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπαθεί να εμφανιστεί θεσμικός μετά και το ψαλίδισμα που έχει υποστεί το τελευταίο διάστημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, μετά και το ηχηρό χαστούκι που δέχτηκε με τον αποκλεισμό του χειροκροτητή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να δώσει διαπιστευτήρια στην ηγεσία της ΝΔ, λέγοντας όπου σταθεί ότι οι σχέσεις τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι άριστες και ότι τα αντίθετα σενάρια εκπορεύονται από τους αντιπάλους της ΝΔ. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να συμφωνήσει με τον Νίκο Δένδια ότι «η ΝΔ δεν είναι ακροδεξιό γκρουπούσκουλο».

Στο μεταξύ, αναφερόμενη εκ νέου στο θέμα Μπογδάνου, η Μαρία Σπυράκη σημείωσε: «Η ΝΔ επιχειρεί να απευθυνθεί σε όλους τους Έλληνες. Δεν μας ταιριάζει ούτε ο ακραίος λόγος ούτε εκείνος που δημιουργεί διαχωριστικές γραμμές».

Πηγή: Δημοκρατία 

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: «Χαστούκι» σε Άδωνι και Μπογδάνο από ΝΔ

Γιατί ο Μητσοτάκης φοβάται τον Βελόπουλο

Μπογδάνος: «Κρυφοναζίδιο» – Ο Πολάκης «ξεσκίζει» τον δημοσιογράφο για την ΕΡΤ

Σάλος για Πρετεντέρη: Ονειρεύεται «λουκέτα» για Νέα Σελίδα, ΕΦΣΥΝ, Αυγή, Documento και ΕΡΤ