Μεταφορές εντός 15 ημερών



September 27, 2019· Ώρα δημοσίευσης: 7:49 am · Τελευταία τροποποίηση: 7:49 am

Μεταφορά έως και 10.000 αιτούντων άσυλο από το Ανατολικό Αιγαίο στην ενδοχώρα προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού στα νησιά.

Πρόκειται για αλλοδαπούς για τους οποίους έχει γίνει άρση του γεωγραφικού περιορισμού και έτσι εξαιρούνται της διαδικασίας επιστροφών στην Τουρκία, δυνάμει της «κοινής δήλωσης» Τουρκίας – Ε.Ε. Στις δομές του Ανατολικού Αιγαίου διαμένουν σήμερα πάνω από 28.000 αιτούντες άσυλο, ενώ μόνο στη Μόρια βρίσκονται 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε δομή χωρητικότητας 3.000 ατόμων.

Ενόψει της μεταφοράς των αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική χώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει καλέσει σήμερα όλους τους περιφερειάρχες της χώρας σε έκτακτη σύσκεψη στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Αξιολόγηση made in USA

Προηγούμενο άρθρο Χτυπάνε τον Τραμπ «πονάει» ο Μπάιντεν!
Επόμενο άρθρο Τα νέα iPhone11 ήρθαν στην WIND!