Ψαριανός: Ο Άδωνις φόρεσε το «παλτό» στη ΝΔ8 Μαΐου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 10:17 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:25 πμ


Κι όμως ο Γρηγόρης Ψαριανός συμφώνησε χθες με τον Αρχηγό της Ν.Δ να είναι υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα της πάλαι ποτέ Β’ Αθήνας .

Έδωσε τα χέρια με τον Μητσοτάκη

Και το όνομα αυτού… Γρηγόρης Ψαριανός! Πρόκειται για τον (νέο) υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. στον Νότιο Τομέα της πάλαι ποτέ Β’ Αθήνας. Η υποψηφιότητά του είναι επίσημη από χθες, καθώς ο «ανεξάρτητος» βουλευτής πέρασε το κατώφλι των κεντρικών γραφείων της Ν.Δ. στο Μοσχάτο και μπροστά στον φωτογραφικό φακό έδωσε τα χέρια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του, στον τρίτο όροφο της οδού Πειραιώς.

Η Ν.Δ. είναι ο τωρινός σταθμός ενός κλασικού γυρολόγου της πολιτικής, που στα νιάτα τον ήταν «Ρηγάς», μπήκε στην πολιτική το 2007 ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να μεταπηδήσει αργότερα στη ΔΗΜΑΡ. και στη συνέχεια στο Ποτάμι. Μάλιστα, το σκηνικό και η ατμόσφαιρα των ανακοινώσεων έχουν ταυτόχρονα μπόλικη δόση γελοιότητας και φαιδρότητας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε το αίτημα του «γαλάζιου» υποψήφιου βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού να μην ενταχθεί μέχρι τις εκλογές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και να παραμείνει «ανεξάρτητος» βουλευτής!

Το χρίσμα του Άδωνι

Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί τρανή επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» από τα μέσα Φεβρουαρίου ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δώσει χρίσμα υποψηφίου βουλευτή στον Γρηγόρη Ψαριανό, με αφορμή την κοινή παρουσία του μαζί με του Πέτρο Τατσόπουλο σε κομματική εκδήλωση τnς Ν.Δ. στη Φιλοθέη.

Όπως επισημαίνει η Εφημερίδα Δημοκρατία η εξέλιξη αυτή αποτελεί και ένα χαστούκι για τους -εντός της Ν.Δ.- υβριστές της, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι η παρουσία του Γρηγόρη Ψαριανού σε κομματικές εκδηλώσεις με ομιλητή του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν μια… απλή σύμπτωση και συκοφαντούσαν τη «δημοκρατία» ως «δούρειο ίππο» τον ΣΥΡΙΖΑ. «Τι έχουν να πουν σήμερα όλοι αυτοί οι κύριοι; Δεν αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν στον κόσμο της Κεντροδεξιάς; » σημειώνει η εφημερίδα.

Κατά τα άλλα, από τη Ν.Δ. παραπέμπουν στις τραγελαφικές και γεμάτες σύγχυση πρόσφατες τοποθετήσεις του Γρηγόρη Ψαριανού, που καλούσε φιλελεύθερους, κεντροαριστερούς, σοσιαλδημοκράτες και κεντροδεξιος να ψηφίσουν Κυριάκο Μητσοτάκη και να στηρίξουν τη χώρα».

Σαν καλός μύλος που αλέθει τα πάντα, ο Γρηγόρης Ψαριανός σε αυτό το «προσκλητήριο» μπλέκει από τη γενιά τον «1-1-4» και του Πολυτεχνείου, μέχρι τον «εκσυγχρονισμό» του Σημίτη, την ΟΝΕ, το «Μένουμε Ευρώπη» και το «Ναι» στο δημοψήφισμα του 2015. Προφανώς, ο κ. Ψαριανός ξέχασε το δικό τον «παρών» στη Συμφωνία των Πρεσπών. όπως
φαίνεται ότι το «ξέχασε» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπονομεύοντας την αξιοπιστία τον δικού του «Οχι» στις «Πρέσπες».

Κοντή μνήμη

Αντί αυτού, ο κ. Μητσοτάκης καλωσόρισε τον κ. Ψαριανό «στην προσπάθεια που καταβάλει η Ν.Δ., με πρόσωπα και δυνάμεις από όλο το δημοκρατικό φάσμα, για την επούλωση των πληγών που προκάλεσε στη χώρα η καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Είναι ιδιαίτερα κοντή η μνήμη του Κ. Μητσοτάκη, που δεν θυμάται ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός εξύβριζε προ τριετίας το κόμμα τον ως «συνονθύλευμα» της Δεξιάς και ορκιζόταν ότι δεν Θα καταλήξει ποτέ στη Ν.Δ…

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Προκλητικός Βέμπερ: Ανεύθυνες οι οικονομικές αποφάσεις Τσίπρα