Άμεση λύση για χαλάρωση: το ριζότο5 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:42 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:42 μμ


Μας έχει κυριεύσει πανικός, η ένταση ανεβαίνει και πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε ένα τρόπο να χαλαρώσουμε άμεσα. Μία από τις καλύτερες λύσεις είναι… το ριζότο.

Το ριζότο είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που για να πετύχει χρειάζεται την προσοχή μας. Πρέπει να μείνουμε από πάνω και να το φροντίσουμε. Να ανακατέψουμε μέχρι να πιει το ζωμό και μετά ξανά και πάλι ξανά.

Της Βάλιας Καϊμάκη

Η ιεροτελεστία αυτή είναι ό,τι καλύτερο χρειάζεται για να πετάξουμε τα πάντα από το μυαλό μας, μαζί και το στρες. Και το καλύτερο, στο τέλος έχουμε κι ένα νοστιμότατο γεύμα.

Το θετικό είναι επίσης ότι για την παρασκευή της απλής εκδοχής του δεν χρειάζονται παρά υλικά που πάντοτε βρίσκονται στο σπίτι: ρύζι (για ριζότο), φρέσκο βούτυρο (ή ελαιόλαδο), ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ζωμός (ακόμα και οι κύβοι κάνουν), λευκό κρασί και τριμμένη παρμεζάνα.

Από τη μία ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το ζωμό και από την άλλη σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λίπος ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίσουμε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε κρασί και αλάτι και μόλις απορροφηθεί και το κρασί αρχίζει η κυρίως διαδικασία της παρασκευής του ριζότο.

Προσθέτουμε ζωμό πολύ ζεστό όσο να καλύψει το ρύζι κι ανακατεύουμε συνεχώς (κρατώντας τη φωτιά χαμηλή) μέχρι να τον απορροφήσει. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι το ρύζι να τρώγεται (δοκιμάζουμε) αλλά να μην έχει γίνει και «λαπάς».

Εκεί προσθέτουμε λίγο ακόμα βούτυρο, παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τις πιο σύνθετες συνταγές, άλλα υλικά θα μπαίνουν στο σοτάρισμα, άλλα στον βρασμό και άλλα στο τέλος.