Η Γνώμη της «Νέας Σελίδας»: Δυναμική πορεία προς τα εμπρός12 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 5:00 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:21 μμ


Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση κερδίζουν τη μάχη της πολιτικής απέναντι στο «μαύρο μέτωπο» της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς και της διαπλοκής, που υπονομεύει κάθε προσπάθεια ανάταξης και καταστροφολογεί αναίσχυντα, επιδιώκοντας να επαναφέρει τη χώρα στη μαύρη περίοδο των μνημονίων.

Κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα που περνά από την 21η Αυγούστου αποδεικνύεται ότι πραγματοποιούνται νέα θετικά βήματα προς τα εμπρός, ότι εκδιπλώνεται και υλοποιείται στην πράξη μια ολοκληρωμένη στρατηγική, που στοχεύει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ενισχύει την κοινωνική συνοχή, αποκαθιστά την κοινωνική δικαιοσύνη και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το κρίσιμο πρόβλημα της ανεργίας.

Η αναμφισβήτητη βελτίωση της οικονομικής πορείας της χώρας δεν εξαντλείται στους μακροοικονομικούς δείκτες και στις θετικές κρίσεις των Ευρωπαίων ηγετών και θεσμικών παραγόντων, αλλά αποτυπώνεται στην πράξη μέσα από συγκεκριμένα μέτρα που λαμβάνονται προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η κυβέρνηση κερδίζει την κρίσιμη μάχη των συντάξεων

Η κυβέρνηση κερδίζει την κρίσιμη -και σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο- μάχη των συντάξεων και εξαντλεί κάθε δυνατότητα του πλεονάσματος για την αποκατάσταση των αδικιών και την ενίσχυση όσων επλήγησαν βάναυσα από τα μνημόνια. Δίνει παράλληλα ασυμβίβαστη μάχη με τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Προωθεί και επιλύει μείζονος εθνικής σημασίας προβλήματα, όπως το αποκαλούμενο «Μακεδονικό»και το πολυσύνθετο ζήτημα των διακριτών ρόλων Εκκλησίας και πολιτείας. Δρομολογεί σημαντικές συνταγματικές αλλαγές, που αποβλέπουν στην ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θέτουν συγκεκριμένους στόχους και αποδεικνύουν ότι έχουν και τη βούληση και την υπευθυνότητα και την τόλμη να τους υλοποιήσουν. Και ο ελληνικός λαός κρίνει και συγκρίνει. Γι’ αυτό και θα προασπίσει ο ίδιος αυτή τη θετική, δημιουργική πορεία απέναντι στους κάθε είδους υπονομευτές, που τον οδήγησαν στην εξαθλίωση και την καταστροφή.

«Νέα Σελίδα»

Δημοσιεύθηκε στο φύλλο 75 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 11/11/2018.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Ο Τσίπρας σπάει όλα τα στεγανά – Αποφασισμένος για ρήξεις και τομές παντού

Ο πολιτικός εκφυλισμός της ΝΔ

Το παρασκήνιο της ιστορικής συμφωνίας Κράτους – Εκκλησίας