Γιώργος Αγγελόπουλος στη «Νέα Σελίδα»: Η πρόταση για το «Γυναίκα χωρίς όνομα» και για το τηλεπαιχνίδι που απέρριψε6 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 8:11 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:17 πμ
ntanos


Μπορεί να τον βλέπουμε τώρα στο «Αν ήμουν πλούσιος», αλλά ο Γιώργος Αγγελόπουλος είχε δεχτεί και άλλη πρόταση από σίριαλ του ΑΝΤ1 που απέρριψε. Ο Ντάνος έδωσε συνέντευξη στο Page 2 της «Νέας Σελίδας» και στον Γιάννη Πουλόπουλο και του μίλησε για το «Εζέλ», την πρόταση για το «Γυναίκα χωρίς όνομα», αλλά και για τηλεπαιχνίδι του Alpha και του εξήγησε τους λόγους που είπε όχι.

Όταν σου έκαναν πρόταση για το «Εζέλ» σκέφτηκες ότι μπορεί να είναι νωρίς για να αναλάβεις ένα πρωταγωνιστικό ρόλο;

Ήταν τιμή για εμένα να μου προτείνουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία καθημερινή σειρά, αλλά παράλληλα είναι και μεγάλη ευθύνη. Έχω εμπιστοσύνη στον σκηνοθέτη Δημήτρη Αρβανίτη και στον παραγωγό Γιάννη Καραγιάννη που μου έκαναν την πρόταση. Βέβαια, πρέπει να σου πω ότι είχαμε αρκετό καιρό μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Έχοντας λοιπόν μπροστά μας πέντε μήνες για να δουλέψουμε, μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα, αισθανόμουν πιο ασφαλής.

Ο Ανδρέας Γεωργίου συνηθίζει να δουλεύει με τους ίδιους συνεργάτες. Σου έκανε πρόταση για τις «8 λέξεις»;

Όχι, δεν μου έκανε πρόταση. Αλλά ακόμα κι αν μου γινόταν πρόταση για τις «8 λέξεις» δεν σημαίνει ότι θα συνεχίζαμε τη συνεργασία μας. Νομίζω ότι τα πράγματα θα γινόντουσαν, όπως έγιναν τελικά. Η αλήθεια είναι ότι μου έγιναν κι άλλες προτάσεις για σειρές, αλλά είχα αποφασίσει, ύστερα από ενάμισι χρόνο που έπαιζα στο «Τατουάζ», να μεσολαβήσουν κάποιοι μήνες που θα απείχα από την τηλεόραση. Δεν θα μου άρεσε και ως τηλεθεατής να με δω σε ένα άλλο σίριαλ, δύο μήνες μετά το τέλος του «Τατουάζ». Στο «Εζέλ» θα ξεκινούσαμε γυρίσματα τον Οκτώβριο για να αρχίσει να προβάλλεται τον Ιανουάριο του 2020, οπότε θα υπήρχε ένα διάστημα για να «φύγει» ο Στέφανος από πάνω μου.

Αυτός είναι ο λόγος που είπες όχι στο «Γυναίκα χωρίς όνομα»;

Ναι. Μου πρότειναν ένα πολύ ωραίο ρόλο στο «Γυναίκα χωρίς όνομα» και τους ευχαριστώ, αλλά όπως σου είπα ήθελα να υπάρχει μία απόσταση.

Ξέρω ότι σου έγινε πρόταση για τηλεπαιχνίδι από τον Alpha. Αυτό γιατί δεν το έκανες;

Η παρουσίαση είναι ένα άλλο κεφάλαιο από την υποκριτική και θα με ενδιέφερε μόνο αν αισθανόμουν έτοιμος γι αυτό. Όταν μου έγινε η πρόταση είχα ξεκινήσει μαθήματα υποκριτικής, συμμετείχα στην ταινία «Χαλβάη 5- 0» του Μάρκου Σεφερλή που θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες τον Φεβρουάριο και παράλληλα έκανα και ομιλίες. Δεν ήθελα στην παρούσα φάση να βάλω κι άλλο ένα καρπούζι κάτω από τη μασχάλη μου. Θέλω να επικεντρωθώ σε αυτά που κάνω και σε ότι αφορά στο επάγγελμα του ηθοποιού ο δρόμος είναι μακρύς.

Ξέρω επίσης ότι σου έχουν προτείνει να παίξεις στο θέατρο και ήσουν αρνητικός. Το φοβήθηκες;

Το αρνήθηκα όχι επειδή το φοβήθηκα, αλλά γιατί ξέρω ότι εκεί δεν είσαι τόσο προστατευμένος όσο είσαι στην τηλεόραση όπου υπάρχει το περιθώριο λάθους, το οποίο θα κοπεί μετά στο μοντάζ. Δεν αισθάνομαι έτοιμος τώρα για να παίξω στο θέατρο.

Δημοσιεύτηκε στο «Page 2» στο φύλλο 135 της «Νέας Σελίδας» που κυκλοφόρησε την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020