Ευρωεκλογές: Σκληρή απάντηση στο «μαύρο μέτωπο»13 Μαΐου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:11 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:12 μμ


Οι εκλογές της 26ης Μαΐου έχουν τη δική τους αυτοτελή σημασία τόσο για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις όσο και για τις προοπτικές της χώρας μας και του λαού μας.

Σίγουρα οι ευρωπαϊκές εξελίξεις δεν αφορούν στη ΝΔ και το συστημικό «μέτωπο», αφού η λέξη Ευρώπη έχει εξαφανιστεί από το λεξιλόγιο των εκπροσώπων του καθεστώτος, οι οποίοι έχουν βυθιστεί αύτανδροι στον βούρκο της παραπολιτικής και της εξαχρείωσης.

Από το «πραξικόπημα» του Ιουλίου του 2015 και το τρίτο μνημόνιο βιώσαμε μια περίοδο δοκιμασίας και αντιμετωπίσαμε ως χώρα και ως λαός κρίσιμες, ιστορικής σημασίας συγκυρίες.

Κι όμως σήμερα, όχι μόνο ξεπεράσαμε τα μνημόνια αλλά και μπορούμε να χαράξουμε με δικές μας αποφάσεις και με τις δικές μας δυνάμεις μια πορεία ανάπτυξης, κοινωνικής προόδου, συνεχούς βελτίωσης της καθημερινής μας ζωής.

Κανείς δεν μπορεί ούτε να αγνοήσει ούτε να υποβαθμίσει τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε η ελληνική κοινωνία, αφού τα πέντε πρώτα χρόνια των μνημονίων ο νεοφιλελεύθερος ολετήρας άφησε πίσω του συντρίμμια τόσο στην οικονομική και παραγωγική δομή όσο και στο κοινωνικό κράτος και τους θεσμούς του.

Αυτή η μακρόχρονη και παρατεταμένη δοκιμασία -παρά τα σημαντικά μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης που ελήφθησαν- οδήγησαν σε απογοήτευση και αποστασιοποίηση ένα τμήμα των πολιτών.

H μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία απέναντι στο «μαύρο μέτωπο»

Όμως σήμερα η μεγάλη κοινωνική – ταξική πλειοψηφία ξαναβρίσκει την ενότητά της πάνω στους κοινούς προοδευτικούς και δημοκρατικούς της στόχους.

Έχει απέναντί της το «μαύρο μέτωπο» της διαπλοκής και της διαφθοράς, το καθεστώς των συμφερόντων που αφάνισε την πατρίδα μας και τον λαό μας.

Είναι αυτό το «μέτωπο συμφερόντων» που θέλει να συνεχίσει το καταστροφικό του «έργο» από εκεί που σταμάτησε, από τον Δεκέμβριο του 2014

Να εφαρμόσει το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του και τις συνταγές του ΔΝΤ με «σημαία» τη φασίζουσα – ακροδεξιά αντίληψή του, ευτελίζοντας τη δημοκρατία και καταργώντας τα δικαιώματα.

Σε αυτή την ιστορική σύγκρουση των δύο «κόσμων» η δημοκρατία και οι προοδευτικοί πολίτες δεν έχουν διλήμματα.

Η απάντησή τους θα είναι καταδικαστική για τους κομματικούς υπηρέτες του «μαύρου μετώπου» και ταυτόχρονα θα διευρύνει τις ελπίδες και τις προοπτικές για το μέλλον της πατρίδας μας και του λαού μας.

«Νέα Σελίδα»

Δημοσιεύθηκε στο φύλλο 101 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 12 Μαΐου 2019.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

ΝΔ: Μούδιασμα και εκνευρισμός για μέτρα & όξυνση

Ψηφίζονται μέτρα και φοροελαφρύνσεις 5,5 δισ. πριν τις Ευρωεκλογές